Перевагою цього простору безпеки є створення робочих місць для ВПО і надання послуг рівний рівному

В середу, 11 січня з 13:00-15:00 за адресою: м. Львів, вул. Соломії Крушельницької, 3 (навпроти парку Івана Франка) 4й поверх, за ініціативи МБФ «Альянс громадського здоров’я» відбудеться офіційне відкриття прихистку «Безпечне місце» для українців, що втратили своє житло чи змушені були покинути свої домівки, рятуючись від російських ракет.

У 2022 році Львів став одним із найбільших центрів прийому внутрішньо переміщених осіб (ВПО). За даними Управління соціального захисту Львівської міської ради за 2022 рік час через місто пройшло більше 5 мільйонів людей. Приблизно 200 тисяч залишилися проживати у Львові. У офіційних реєстрах статусу внутрішньо переміщених осіб у громаді набуло лиш трохи більше 109,5 тисяч українців.

«Сьогодні мільйони людей в Україні потребують гуманітарної, соціальної та психологічної підтримки. Саме Львів став одним із найбільших центрів із логістики та надання гуманітарної підтримки ВПО, – сказав Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я». – Роботу Альянсу з перших днів війни було повністю адаптовано та запроваджено ряд нових сервісів, потреба в яких була найбільшою. Серед 25 шелтерів, які підтримує Альянс, цей Шелтер у центрі Львові – особливий, він є пілотним проєктом, за допомогою якого буде створено загальні стандарти і правила надання послуг щодо роботи шелтерів в Україні, які ми плануємо відкрити і в інших містах у 2023 році»

Участь у заході візьмуть:

  • Виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я» Андрій Клепіков.
  • Дружина міського голови Львова – Катерина Садова-Кіт, яка завітає до шелтеру разом з вертепом;
  • Голова Львівської районної адміністрації – Христина Замула;
  • Радник міського голови – Іван Мовчан;
  •  Мар’яна Служинська, Директор Львівського обласного центру громадського здоров’я.

Також, очікуються зіркові гості.

Під час відкриття планується проведення різдвяного майстер-класу по створенню будиночка мрії з імбирного печива, участь в якому візьмуть дітки з різних куточків України, які через війну проживають у Львові, та дітки, які вже проживають у шелтері з батьками.

Запрошуємо ЗМІ долучитися до цієї визначної події у Львові та пригоститися традиційними пампухами, кутею та струцлями.

Отримати пост-реліз з фото та коментарями учасників можна зареєструвавшись за посиланням:https://forms.gle/MZSJrWMew3JnLiXX6

Контакти:

  • Анна Горкун, координаторка шелтеру “Безпечне місце”, (096)642-7962
  • Інна Гаврилова,менеджер з PR та комунікацій Альянсу громадського здоров’я, gavrylova@aph.org.ua

 

Додаткова інформація:

Альянс громадського здоров’я має 22-річний досвід реалізації програм доступу та підтримки стійкості лікування по програмах з ВІЛ/ТБ. З початку війни будо запущено ряд ініціатив та програм: почав свою роботу Гуманітарний конвой, яким було перевезено понад 1,2 мільйони тон вантажів, запущено міжнародну програму екстреної підтримки та координації HelpNow HUB для українців по всьому світу, ми розширили асортимент послуг наших 44 мобільних амбулаторій, закупили велосипеди у регіонах, де інакше дістатись до пацієнтів соцпрацівники не могли, ми розширили програми надання прямої гуманітарної, соціальної та  психологічну підтримку. Більше інформації про роботу у часи війни у Ситуаційних звітах: https://bit.ly/safe_place_ua

Наразі, Альянс громадського здоров’я підтримує 25 притулків для біженців та внутрішньо переміщених осіб по всій Україні. Львівський шелтер, який сьогодні відкрито, має на меті зробити базу стандартизованих послуг, яку потім зможуть використовувати інші заклади.

Відкриття прихистку «Безпечне місце» здійснюється при координації МБФ «Альянс громадського здоров’я» в рамках проекту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення», що реалізується за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (DEC) (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія). Реалізація проєкту, метою якого є підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах, здійснюється за технічної підтримки Christian Aid.