Альянс громадського здоров’я провів інформаційно-просвітницьку Акцію до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, яка відбулася у Києві, а також у Вінниці, Житомирі, Кривому Розі, Полтаві, Рівному, Харкові, Костянтинівці, Черкасах та Дніпрі! У період з 24 по 28 липня в 11 містах України тестування пройшло 993 особи, з них 119 отримали позитивний результат тесту, а 84 людини дізналися про свій статус вперше!

На заходах всі бажаючі могли безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С в умовах сучасних мобільних амбулаторій, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

Завдяки ініційованій Альянсом інноваційній програмі лікування ВГС-інфекції сучасними препаратами прямої противірусної дії, за шість років (2015-2020) комплексний пакет послуг щодо вірусного гепатиту С, включно з лікуванням, отримали 6 тисяч пацієнтів з ключових груп населення. Ефективність лікування в рамках програми Альянсу з лікування вірусного гепатиту С 2020 році досягла 98%, утримання в лікуванні – 99%. Втім, питання доступу до лікування всіх, хто його потребує, залишається вкрай актуальною проблемою, оскільки дуже мало людей знають про свій ВГС статус. На сьогодні основне завдання для всіх, хто працює в напрямку протидії вірусним гепатитам – збільшувати поінформованість, мотивувати на раннє виявлення інфекції, розширювати доступ до тестування.

Медіа висвітлення:

Акції в регіонах:

Кривий Ріг

ТРК Рудана: https://www.youtube.com/watch?v=xAtADnBjaBk&feature=youtu.be

Полтава

Рівне:

Харків:

Житомир:

 Дніпро:

 Вінниця:

Черкаси: