Розпочинаємо розказувати важливі історії про те за що справді варто боротися “Перемагаймо разом! Борімося за те, що має значення” та як ці історії втілювались та продовжують втілюватись в життя, завдяки підтримці України Глобальним фондом.
Перша героїня – Анна Арябінська, координаторка хабу #HelpNowPoland. Сильна і смілива, надихаюча та завжди рада прийти на допомогу жінка. Вона вже понад 14 років живе з ВІЛ, має трьох здорових доньок, класні хоббі і працює рівним консультантом, допомагаючи людям прийняти свій ВІЛ статус та жити повноцінним життям.
Вона розповіла нам свою історію врятування життя: вперше – це сталось 14 років назад, а вдруге – у лютому, коли рятувала дітей від російських ракет і як сьогодні допомагає іншим біженцям із України в Польші.

У відео Анна закликала країни-донори підтримати збільшення фінансування Глобального фонду у 7-му раунді, що відбудеться в рамках конференції у Вашингтоні 19-21 вересня 2022 року.

Переглянути відео історію Анни:
Серія “Перемагаймо разом!” – це історії українців, яким доступ до програм профілактики та лікування ВІЛ, ТБ, гепатиту чи ЗТ, програм психологічної підтримки та консультацій рівних рятували життя останні 20 років. Це програми, які стали можливими за підтримки Глобального фонду, а ці історії створені для підтримки 7-го раунду поповнення фінансування Глобального фонду від українського громадянського суспільства.
Зазначимо, що за останні 20 років Глобальне партнерство Глобального фонду інвестувало понад 53 мільярди доларів США, врятувавши 44 мільйони життів і зменшивши загальний рівень смертності від ВІЛ, туберкульозу (ТБ) і малярії більш ніж наполовину в фокусних країнах.
Для сьомого поповнення Глобальному фонду потрібно щонайменше 18 мільярдів доларів США. Це мінімум, необхідний для того, щоб повернути світ на шлях подолання ВІЛ, туберкульозу та малярії, створити стійкі системи охорони здоров’я та посилити готовність до пандемії, зробивши світ більш справедливим і безпечнішим від майбутніх загроз. У інвестиційному обґрунтуванні ГФ описано, як планується боротися за те, що має значення, щоб врятувати 20 мільйонів життів!