26-28 квітня 2016 року в місті Копенгаген, Данія проходить Міждержавна нарада високого рівня щодо зміцнення систем охорони здоров’я для активізації профілактики і лікування туберкульозу: регіональний проект Східної Європи і Центральної Азії (TB-REP). Зустріч організована спільно ВООЗ / Європа і Глобальним фондом для боротьби з туберкульозом , ВІЛ / СНІД і малярією. Також до участі залучені інші партнери проекту та прихильників, такі як Лондонська школа гігієни і тропічної медицини та Лондонська школа економіки і політичних наук.

В роботі засідання прийняли участь ключові партнери з 11 країн регіону СЄЦА. У перший день заходу заплановано ознайомлення з проектом та його стратегічними перевагами для країн, а також розуміння важливості політичних зобов’язань на високому рівні. Другий і третій дні присвячені розгляду технічних аспектів проекту, включаючи фінансування охорони здоров’я, профілактики і лікування туберкульозу, надання послуг і розвитку людських ресурсів.
МБФ “Альянс громадського здоров’я” є партнером проекту TB-REP та діє від імені Європейської ТБ коаліції в координації спільних зусиль суспільних організацій в адвокації високого рівня в регіонах СЄЦА. Альянс громадського здоров’я на зазначеній нараді був представлений директором Департаменту лікування, закупівель та управління поставками, доктором Сергієм Філіпповичем та менеджером проектів по адвокації ТБ Юлією Чорною.
До складу української делегації входять також представники Міністерства охорони здоров’я України, а саме заступник міністра охорони здоров’я, доктор Ігор Перегінець, директор Департаменту громадського здоров’я, доктор Світлана Осташко, заступник керівника Департаменту міжнародних організацій, пані Олеся Цикалюк.
Детальніше з інформацією щодо цілей зустрічі та план дій у сфері ТБ ви можете дізнатися за посиланням.