25 липня 2023 року с 12:00 до 13:30 (EEST, UTC +3) відбудеться вебінар “Впровадження послуг зі зменшення шкоди для людей, які вживають наркотики рекреаційно, в країнах СЄЦА та Балкан”.

Рекреаційне вживання наркотиків зростає, але в той же час молоді люди, які його практикують, не є належним чином охоплені послугами зі зменшення шкоди, не отримують необхідної підтримки, інформації та товарів, щоб запобігти переходу до проблемного вживання та всіх пов’язаних з цим наслідків.
На цьому вебінарі ми поділимося міжнародним досвідом планування та реалізації програм зменшення шкоди саме для цієї цільової групи, а також презентуємо посібник, над яким ми працюємо в цьому напрямку. Цільова аудіторія заходу: вебінар буде корисним для менеджерів програм, адвокатів, політиків та представників спільнот з усього регіону, оскільки допоможе їм приймати обґрунтовані рішення та дії.

Вебінар буде проходити в ZOOM.
Щоб прийняти участь необхідно зареєструватись.

Робочі мови: англійська, BHS, албанська, російська.

Програма вебінару:

Таймінг за київським часом (EEST/UTC+3)  Спікер та тема
12:00 – 12:10
  • В’ячеслав Кушаков, Aльянс громадського здоров’я

Ознайомлення з ключовими принципами та обґрунтуванням необхідності адвокації, розвитку та надання послуг зі зменшення шкоди для людей, які вживають наркотики рекреаційною.

12:10 – 12:30
  • Ірена Молнар,  ReGeneration

Фокус на безпеці, здоров’ї та благополуччі:

Необхідність систематичного впровадження стратегій зменшення шкоди на фестивалях Південно-Східної Європи.

12:30 – 12:50
  • Галина Сергієнко, Aльянс громадського здоров’я

Український досвід надання послуг зі зменшення шкоди для людей, які вживають наркотики рекреаційно.

12:50 – 13:10
  • Стефан Пежич, ReGeneration

#SafeParty – приклад передового досвіду міжсекторального підходу у сфері зменшення шкоди у нічних закладах та місць рекраіційного відпочинку.

13:10 – 13:30 Q&A / дискусія.