У Безпечному таборі з усмішкою та купою вражень закінчилася перша зміна☺️

Десять дітей, родом з окупованого Токмака, за час відпочинку тісно подружилися з усією нашою командою. Тому ми з сумом сприймаємо момент відʼїзду, але зберігаємо яскраві миті.

Разом ми побували у багатьох цікавих місцях Львова й за його межами. Бачили музеєфікованих звірів у Зоологічному музеї від університету Франка та бавилися з живими тваринами на ранчо «Скарбова гора». Створювали вироби з деревини в Open Lab Lviv та танцювали брейк в Urban Camp Lviv. Малювали на медіадошці в Молодвіжцентрі та вчилися гасити справжню пожежу в університеті ДСНС. Дякуємо усім за цю можливість подарувати дітям з прифронтових територій безтурботність.

Основою нашого табору для дітей ВПО є психологічна робота. Щодня відбуваються вечірні кола, де дітки у спокійній атмосфері спілкуються з психологом Галиною. Розповідають про свої враження та очікування від нового дня у таборі. Галина стає для дітей справжнім другом, який за обовʼязками професії зберігає всі-всі таємниці. За потреби психолог спілкується з дітьми наодинці. Окрім цього, усі мають щоденник Безпечного табору, де нотують роботу з психологом.

Також з дітьми працюють вихователі, що є майбутніми психологами та соціальними працівниками з університету ДСНС. Медпрацівник Світлана відстежує фізичне здоровʼя та повідомляє батьків, як сьогодні почуваються діти. Такий комплексний підхід надзвичайно важливий при роботі з дітьми ВПО і допомагає їм почуватися комфортно в таборі.

Надалі планується ще 5 змін Безпечного табору, де ми очікуємо на понад 50 дітей ВПО з прифронтових Бахмута, Світлодарська та Гуляйполя. Всіх дітей ми будемо приймати в прихистку “Безпечне місце”.

Дякуємо університету ДСНС у Львові та проректору Івану Мовчану за допомогу з вихователями-інструкторами та всебічну підтримку.

Працюємо далі та творимо Безпечний табір!