БФ «Сподівання» (Запорізька обл.), який є партнером Альянсу громадського здоров’я в рамках проекту «HealthLink», за підтримки Асоціації об’єднаних територіальних громад та безпосередньо Широківської громади провели акцію «Жіноче здоров’я понад усе» у с. Августинівка (Запорізька обл.).

Десятки жінок, які долучились до заходу, мали змогу пройти безкоштовний огляд та отримати консультацію гінеколога, а також послухати лекцію про жіноче репродуктивне здоров’я та гігієну, ВІЛ та захворювання, які передаються статевим шляхом. У мобільній амбулаторії всі бажаючі мали змогу пройти безкоштовне тестування на ВІЛ та отримати кваліфіковане дотестове та післятестове консультування. Важливо, що у заходах змогли взяти участь жінки різного віку, адже акція проходила на базі ФАПу та у класах школи.

Альянс громадського здоров’я висловлює щиру подяку голові Широківської об’єднаної територіальної громади Коротенко Денису Олександровичу, заступнику сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ставицькій Ользі Сергіївні, організатору заходів – Сімейному лікарю Широківської громади, гінекологу м. Запоріжжя, яка проводила огляд та консультування, а також керівнику БФ «Сподівання» Доценко Наталії Вікторівні, координатору проекту «Healthlink» Опенко Наталії Юріївні та соціальним працівникам організації, які брали участь у підготовці та проведенні акції!

Також Альянс щиро вдячний усім жінкам та дівчатам, які долучились до акції та пройшли тестування на ВІЛ, а також обстеження у гінеколога. Адже кожен із нас має право бути здоровим, отримувати вчасну кваліфіковану медичну допомогу та важливу інформацію, незалежно від того, де ми проживаємо та які можливості маємо.

Ми сподіваємося на подальшу підтримку партнерів для організації та проведення нових акцій та заходів у інших населених пунктах.

 

Більше фото на сайті Широківської громади