У Міжнародний день захисту дітей Альянс громадського здоров’я закликає звернути увагу на дітей, які постраждали від війни в Україні – забезпечити їм доступ до медичних та соціальних послуг (зокрема, пов’язаних з ВІЛ та туберкульозом, освіту, належні умови проживання та доступ до гуманітарної допомоги).

Діти є однією з найуразливіших груп, що постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну, руйнівний вплив війни відчули 7,5 мільйонів дітей

Відповіді Альянсу:

  1. Евакуація з постраждалих від війни районів (з перших днів війни).
  2. Альянс підтримує 17 притулків у 10 регіонах України (Запорізька, Миколаїв­ ська, Дніпровська, Донецька, Одеська, Київська, Вінницька, Полтавська, Черкаська, Львівська та Харківська області), зокрема, безпечні місця для дітей та підлітків.
  3. Забезпечення медичних, психологічних, освітніх, гуманітарних потреб внутрішньо переміщених дітей – підтримано 200 малих гуманітарних проєктів, серед ключових реципієнтів яких родини з дітьми та підлітками, понад 5 000 дітей отримали різні види допомоги.
  4. Гуманітарна допомога медико­ соціальним закладам, які працюють з дітьми (серед понад 2 тис. тонн гуманітарної допомоги, доставленої гуманітарними конвоями Альянсу, значна частка припадає на дітей: дитяче харчування, медичні педіатричні засоби, обладнання для реанімації дітей, іграшки тощо).
  5. Адресна гуманітарна, соціальна та медична підтримка дітей із сімей ключових груп населення, зокрема, людей, які вживають наркотики та секс­ працівників.
  6. Підтримка понад 700 дітей з особливими потребами з дитячих будинків та державних закладів як місцевих, так і евакуйованих з окупованих територій.
  7. Підтримка навчального та організованого дозвілля 313 дітей з Києва, Полтави, Харкова, Одеси, Черкас та Слов’янська.
  8. Надання базової гуманітарної та медичної допомоги дітям та сім’ям, які проживають на деокупованих територіях, через мобільні клініки Альянсу, зокрема в Херсонській та Харківській областях, поблизу лінії фронту, де не працює медична, освітня та соціальна інфраструктура.

Переглянути звіт за посиланням.