З 13 по 17 квітня 2016 у Барселоні проходить міжнародна конференція за участю членів Європейської Асоціації з вивчення хвороб печінки (International liver conference EASL 2016).

Щороку участь у конференції беруть понад 10 000 профільних спеціалістів: лікарі, фахівці гепатології, науковці, представники фармацевтичних компаній, мікробіологи, представники уряду країн-учасниць. Зустріч є чудовою можливістю обміну професійними досягненнями та розробки ефективних стратегій.

Старший менеджер програм з вірусних гепатитів Альянсу громадського здоров’я Людмила Майстат презентувала результати ефективної роботи із забезпечення доступу до лікування в Україні та регіоні СЕЦА. Суттєві доповнення та важливі коментарі у презентацію щодо доступу до лікування внесла головний позаштатний інфекціоніст МОЗ, професор, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця Ольга Голубовська.

Від української делегації участь у конференції також взяла Тетяна Барнард – менеджер з програм лікування гепатиту С в Альянсі громадського здоров’я.

В рамках конференції представники української делегації візьмуть участь уряді зустрічей з ключовими партнерами та міжнародними стейкхолдерами з метою розширення програм Альянсу в Україні, зміцненню співпраці з партнерами та розробкою подальшого плану дій.