Сьогодні під час 24ї Міжнародної конференції зі СНІДу двоє українців, співробітників Альянсу громадського здоров’я, отримали нагороду Елізабет Тейлор з прав людини. Ця нагорода визнає досягнення індивідуумів, які здійснили суттєвий прорив або продемонстрували виняткову сміливість у захисті прав людини у галузі ВІЛ/СНІДу.
Тетяна Дешко, директор департаменту Міжнародних програм Альянсу громадського здоров’я, зазначила, що: «Це нагорода не нам, а Україні та її народу. Країні, яка бореться з глобальним тероризмом, мілітаризмом, колоніалізмом і насильством. Це нагорода нашому колезі, захиснику прав ключових груп населення Максиму Буткевичу, який потрапив у полон до росіян і зараз перебуває там. Це нагорода лікарям, які рятували життя під бомбами та в підземних укриттях; спільнотам, які воюють на передовій; громадянському суспільству, яке стало «хребтом» боротьби зі СНІДом під час війни і забезпечувало препарати, доставку гуманітарної допомоги, евакуацію».
Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я,  підкреслив, що сьогодні права людини стоять ще більше на порядку денному: «У ситуації війни колективна безпека стає першочерговою, тоді як життя окремої людини має дуже мало значення; зростає вразливість тих, хто піддається найбільшому ризику в кризовій ситуації, тому захист їхніх прав стає ще важливішим». Він також рішуче наголосив, що злочини росії проти людяності, порушення прав людини мають бути покарані. «Світ не вивчив уроку про те, що терпимість до кривд приносить тільки нові трагедії. Коли весь світ встане і відреагує безстрашно, ми переможемо».
Ми хочемо подякувати всім, хто був поруч з нами, підтримав нас, коли ми цього найбільше потребували. Глобальний фонд, Frontline AIDS, IAS, PEPFAR – ми змогли працювати завдяки вам.
Дякуємо за вашу неймовірну підтримку! Разом ми переможемо! Слава Україні!
Дивіться неймовірну промову Тетяни та Андрія з українськими субтитрами.