Цими днями ми вже знімаємо відео уроки для навчальної онлайн-платформи #STEP-UP MOOC, яка розробляється European AIDS Treatment Group спільно з Альянс громадського здоров’я.
На правах ексклюзиву ділимось першими фото команди, бо не можемо стримувати емоцій захоплення від робочого процесу із кращими експертами у своїх напрямках. Кращі з кращих разом з нами створюють унікальну навчальну програму, яка буде доступна вже у 2023 році.
📲Про програму та новий формат
Модульна навчальна програма STEP-UP була розроблена для навчання активістів та всіх зацікавлених у сфері ВІЛ та особистісного розвитку людям, які прагнуть стати більш активними в роботіпо елімінації СНІДу та підтримки вразливих до ВІЛ спільнот. Річна програма складатиметься з онлайн модулю, офлайн заходу та конкурсу з підтримки міні-грантів та адвокаційних ініціатив.
«У центрі уваги STEP-UP завжди було об’єднання активістів з усієї Європи та Центральної Азії з метою розбудови їхнього потенціалу відповідно до місцевих і регіональних потреб. Ми стали свідками того, що STEP-UP допомагає розширити можливості руху нових ВІЛ- активістів. З моменту створення цієї програми понад 120 її випускників скористалися програмою STEP-UP, і декому з них були надані гранти для реалізації малих проектів; ми пишаємося їхніми історіями успіху та їхньою еволюцією», – говорить Пітер Ванхолдер, виконавчий директор EATG.
Студенти онлайн курсу, які наберуть найбільшу кількість балів із тестування, отримають бонус у вигляді мінігрантів на реалізацію свого проекту та поїздки на бонусний 3-денний коуч-семінар з викладачами курсу. Програма семінару буде складена під запити учасників групи для більш поглибленого аналізу сценаріїв адвокаційної роботи та опрацювання конкретних кейсів учасників.
Перехід на онлайн формат має на меті забезпечити більш широкий доступ всіх зацікавлених активістіврегіону, які прагнуть отримати нові знання або розширити існуючів у зручному формат в будь якій точці світу.
«Участь у STEP-UP MOOC спиратиметься не на якийсь процес відбору, а на бажання взяти участь. Оскільки зміст і мови тренінгу будуть спеціально пристосовані до потреб ВІЛ- активістів у Європейському регіоні ВООЗ, ми очікуємо, що більшість учасників будуть представниками ВІЛ-сектору, а отже, вони матимуть попередні знання про ВІЛ і супутні інфекції», – коментують організатори.
Навчальна програма складається з підходу до електронного навчання з самостійним визначенням темпу та використанням каскаду тренінгів щодо нетворкінгу, розширення прав і можливостей, а також адвокації.
Після завершення курсу ви отримаєте сертифікат, а студенти, які набрали найбільшу кількість балів із тестування, отримають бонус у вигляді мінігрантів на реалізацію свого проекту та поїздки на бонусний 3-денний коуч-семінар з викладачами курсу.
Планується, що STEP-UP MOOC буде доступний онлайн із січня 2023 р. Дізнатися більше про STEP-UP: https://bit.ly/3gfqIpD