4 березня відбулося офіційне підписання угоди про початок нового проєкту Expertise France та МБФ “Альянс громадського здоров’я”, спрямованого на надання комплексної медичної та психосоціальної підтримки жінкам з наркозалежністю із програми ЗПТ, а також підтримку жертв насилля.

Проєкт розрахований на 3 роки і фокусується на гендерно-орієнтованому підході.

“Наше нове партнерство з Expertise France має на меті розширити доступ до критично важливих медичних послуг для найбільш уразливих груп населення, – зазначив Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health. – Ми будемо працювати над подоланням гендерних бар’єрів, з якими стикаються жінки, які отримують лікування замісної терапії.”

Проєкт реалізовуватиметься у співпраці з Всеукраїнське об’єднання наркозалежних жінок ВОНА та Frontline AIDS та в  координації з Глобальним фондом, Центр громадського здоров’я МОЗ України та медичними закладами Києва, Львова, Одеси, Дніпра та Кривого Рогу.

Варто зазначити, що Альянс громадського здоров’я вже має досвід співпраці з Expertise France у реалізації іншого важливого проєкту. Це – “Мобільні лікувальні пункти” (MTP) – мобільні підрозділи, що надають комплексні послуги на віддалених та звільнених територіях, наближених до лінії зіткнення.

“Ми вдячні послу Франції в Україні Гаелю Вейсьєру, генеральному директору Expertise France Jeremie Pellet, технічному директору Eric Fleutelot, Arthur Langlois та Наталі Мартиненко за їхню надзвичайну підтримку!”

Фото: Veronika Yaresko