Міжнародний навчальний курс «Академія зменшення шкоди» знову відкриває свої двері: 17 жовтня у Києві розпочався Модуль 1 другого циклу Академії.

Академія зменшення шкоди (HRA) – це глобальний курс, спрямований на навчання, побудову діалогу та розвиток навичок учасників, який було започатковано з метою боротьби зі СНІДом та викорінення гепатиту С серед людей, які вживають ін’єкційні наркотики.

Курс включає в себе три захоплюючих тижня лекцій та практичних сайт-візитів до трьох країн Європи, Азії та Африки.

Після першого циклу, який відбувся у березні-червні 2016 року та привернув до себе багато уваги, Академія зменшення шкоди продовжує свою роботу і наразі об’єднала багатонаціональну аудиторію учасників у рамках другого циклу, в якому беруть участь 15 учасників з Великобританії, Індонезії, Камбоджі, Кенії, Нігерії, Танзанії, Уганди та України.

. Учасники другого циклу Академії – лідери та ключові радники національних НУО, керівники національних та регіональних мереж ключових уразливих груп, менеджери програм, спеціалісти з питань адвокації, власники бізнесу, державні службовці національного та місцевого рівнів.

Академія зменшення шкоди пропонує унікальну комбінацію:

  • міжнародного досвіду зменшення шкоди,
  • поєднання теорії та практики,
  • можливість перейняти десятиліття досвіду за 3 тижні.

Відгук одного з учасників другого циклу Академії:

«Найбільше мені вразило широке коло комплексних інтервенцій зі зменшення шкоди, які нам вдалося охопити. Коли я повернуся додому після участі в Академії, я буду набагато більш впевнена у тому, які стратегічні напрямки нам потрібно розвивати, і у тому, яким чином нам слід впроваджувати зменшення шкоди у нашому стратегічному плануванні…»            

Мегз Мейер, координатор мережі EuroENPUD

Різноплановий міжнародний досвід та його обговорення з іншими учасниками дозволить нашим студентам знаходити оптимальні рішення для будь-яких проблемних питань, з якими вони стикаються у ході роботи зі зменшення шкоди, зокрема при плануванні програм, комунікації з зацікавленими сторонами, а також при вирішенні організаційних та управлінських питань в умовах обмежених ресурсів.

Наші тренери є лідерами у галузі розробки програм та активістами з великим досвідом роботи у сфері зменшення шкоди.

Павло Смирнов з Альянсу громадського здоров’я (Україна) має великий досвід роботи у сфері політики охорони здоров’я та стратегічного планування, фінансового управління, розробки та управління проектами. Павло Смирнов має глибокі знання у галузі дизайну досліджень, методології проведення досліджень та МіО, статистичного аналізу, а також має глибоке розуміння питань статистики, біостатистики та епідеміології.

В’ячеслав Кушаков з Альянсу громадського здоров’я (Україна) поділиться своїм досвідом роботи з неурядовими та урядовими організаціями у різноманітних галузях, починаючи з академічних досліджень та соціологічних гендерних досліджень до розробки, реалізації та оцінки комплексних програм та проектів профілактики ВІЛ, спрямованих перш за все на уразливі та маргіналізовані групи населення.

Ми залучатимемо також інших провідних доповідачів та експертів у галузі зменшення шкоди, які представлять досвід своєї роботи в Україні та світі.

Академія зменшення шкоди вже оголосила подачу заявок для участі у третьому циклі. Кінцевий термін подачі заявок – 1 грудня. Детальну інформацію та форму реєстрації можна знайти за посиланням.

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Twitter @allianceforph