5-6 жовтня Альянс разом з представниками медичного факультету Йельського університету провів дводенну зустріч для українських фахівців з використання моделі циклу швидких змін для покращення лікування залежностей (NIATx-RCM).

Двадцять три учасника з 13 областей України ділились та отримували досвід, а також обговорили та зупинилися на нових стратегіях залучення і утримання пацієнтів в замісній підтримувальній терапії (ЗПТ), а саме рецептурна форма та видача ЗПТ на руки, адекватні дозування, набір нових пацієнтів, протокол стандартного часу набору дози та стандартизована інформація під час початку лікування.  Суть підходу моделі циклу швидких змін полягає у впровадженні та оцінці доказової інтервенції для оптимізації процесів на сайтах ЗПТ з метою покращення показників набору й утримання в програмі. Результати реалізації обраних інтервенцій будуть представлені на наступній зустрічі.

Проект реалізується у міцній співпраці з «Українським інститутом досліджень політики щодо громадського здоров’я» та ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України”.

Ви можете дізнатись більше про впровадження NIATx на сайтах ЗПТ за посиланням http://arcg.is/1fjs112