24 лютого 2022 року о 5:00 ранку почався широмасштабний воєнний наступ росії на територію України. Найкоротший місяць року перетворився на найдовготриваліший кривавий рік для українців і всього цивілізованого світу.
Ці 12 місяців широкомасштабної війни викликали найбільший міграційний рух в Європі з часів Другої світової війни – 15 мільйонів українців залишили свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) або біженцями; понад 1370 медичних закладів в Україні було зруйновано або пошкоджено російськими загарбниками, які вчиняють воєнні злочини проти населення, позбавляючи цивільних доступу до життєво важливих послуг і лікування, катуючи та вбиваючи людей. Від війни гинуть люди, які живуть з ВІЛ і ТБ, клієнти програм, які підтримує Альянс, соціальні працівники та лікарі.

Відео: Резюме роботи за рік від Андрія Клепікова, виконавчого директора Альянсу громадського здоров’я.

З перших днів війни Альянс громадського здоров’я (“Альянс”) спільно з іншими організаціями громадянського суспільства та організаціями спільнот, медичними установами, Міністерством охорони здоров’я, Центром громадського здоров’я, іншими державними організаціями та працює над тим, щоб підтримати людей і втримати епідемії ВІЛ і туберкульоза під контролем. І спільними зусиллями нам це вдалося!
За рік війни бенефіціарами Альянсу стали в 4 рази більше людей, ніж у попередні роки – понад 1 мільйон українців! Завдяки нашій співпраці з донорами та партнерами Альянс доставив і передав понад 2 тис. тон гуманітарних і медичних вантажів до понад 200 лікувальних закладів по всій Україні, у т.ч. у звільнених від окупації районах Херсонської, Харківської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.
У цьому звіті ми представляємо найважливіші висновки з унікального досвіду за рік незламного протистояння.

Ознайомитись зі звітом >>>