З 30 квітня по 2 травня 2016 року у Бангкоку пройшла зустріч з перегляду національних та регіональних операційних планів (COP/ROP16). У зустрічі взяли участь представники Альянсу громадського здоров’я та EKHN. Триденна зустріч мала на меті досягнення двох цілей:

· остаточне вирішення будь-яких невирішених питань, що стосуються поданих національних/регіональних операційних планів COP/ROP16, з метою їх затвердження до завершення зустрічі;

· налагодження зв’язків із ключовими зацікавленими сторонами на глобальному та місцевому рівні – спільнотами, багатосторонніми організаціями, партнерами, урядовими агенціями – з питань пошуку спільних інноваційних рішень.

Під час зустрічі команда PEPFAR-Україна представила огляд реалізацій операційного плану COP15 з використанням результатів та відповідних систем з коротким аналізом даних щодо профілактичних програм та кожного з компонентів 90. Після цього було представлено документ COP16 із визначенням «правильних місць», «правильних речей», «правильного моменту» та «правильних шляхів», в тому числі стратегій збільшення кількості та обсягу нових випадків і розподілу бюджету за напрямками реалізації програм.

Команда PEPFAR-Україна також представила відповіді на питання, визначенні під час кабінетного дослідження, та запропоновані рішення, включаючи:

· підхід до оцінки контрольних показників за проведення діяльності понад запланованого рівня;

· запропоновані сценарії закупівлі товарів з метою досягнення цільових показників COP16

· поточний статус та майбутнє закупівель

· коротка інформація щодо оптимізації лікування.

В останній день зустрічі українська делегація разом із командами головного офісу продовжила роботу щодо остаточного вирішення критичних питань та дій, необхідних для затвердження COP16. Сесія була організована таким чином, що представники країн (України) та регіональних програм (EKHN) разом із представниками уряду США, уряду приймаючої країни, багатосторонніх агенцій, спільнот та громадянського суспільства могли обміркувати та обговорити, яким чином Україна може досягти контролю над епідемією з використанням спільних рішень щодо реалізації програм. За результатами структурованого обговорення план COP16 для України було затверджено послом Деборою Біркс.