Підтримка спільнот у документуванні досвіду та рішень

Не зважаючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну, українські державні та неурядові організації, а також спільноти продовжують надавати важливі послуги для вразливих верств населення в Україні. У результаті початку воєнних дій, були переміщені мільйони людей, порушена логістика, зруйнована соціальна та медична інфраструктура і,як наслідок, з’явилися нові потреби та виклики. Сайти ЗПТ у Харкові, притулки для ВПО у Львові та Кривому Розі, скринінг на туберкульоз у Нікополі та Мобільні клініки в деокупованій прифронтовій Херсонщині – це лише деякі приклади, які були задокументовані в серії тематичних досліджень Альянсу.
Всі історії написані в результаті сайт візитів в міста України та Польщі та розповідають як організації та програми адаптувалися до роботи в умовах війни. Також задокументовано унікальний проект у Варшаві (Польща), який допомагає українським біженцям отримати доступ до медичних та соціальних послуг за кордоном.
Досвід українських медиків, соціальних працівників, волонтерів і клієнтів проектів є цінними уроками для планування та адаптації послуг до викликів, зумовлених війною.

Звіт