Конкурс пропозицій: мета, заходи та очікувані результати

Метою цього конкурсу пропозицій є вибір координаційної організації країни, яка відповідатиме за стале функціонування інструменту REAct для моніторингу та реагування на порушення прав людини, стигматизацію та дискримінацію щодо ЛЖВ та КП під час доступу до профілактики ВІЛ та послуги з лікування.
Сума гранту для Азербайджану на 2023-2024 роки становить 70 000 доларів США.

Інформаційний вебінар для потенційних партнерів 08 листопада 2022 об 11:00 за київським часом
Дедлайн подачі повних заявок 14 листопада 2022 року о 23:59 за київським часом

Охоплення: очікується, що документування та реагування охоплять усі ключові групи населення (людей, які живуть з ВІЛ, секс-працівників, людей, що живуть з наркозалежністю, чоловіків, які мають секс з чоловіками, і транс* людей) і найбільш постраждалих регіонів країни. Країнова координаційна організація може охоплювати регіони та ключові групи населення власними ресурсами або може співпрацювати з іншими НУО та партнерами.

Конкурс пропозицій підтримуватиме фінансування проектів, які включатимуть УСІ ключові заходи, перелічені нижче:

  • Створити моніторингову мережу реакторів (аутріч-працівників/помічників юристів/соціальних працівників/консультантів-рівних), які мають безпосередній контакт із громадами та можуть надавати їм юридичну підтримку та консультації.
  • Провести тренінги для реакторів щодо надання базової юридичної підтримки клієнтам та використання онлайн-інструменту для моніторингу (REAct).
  • Налагоджувати партнерство та співпрацю з іншими неурядовими організаціями та постачальниками послуг, щоб забезпечити направлення клієнтів для отримання запитаних юридичних, медичних, соціальних та психологічних послуг.
  • Регулярно документувати випадки (розповіді клієнтів про нещодавні порушення прав людини, дискримінацію, насильство) до онлайн-бази REAct.
  • Ретельно дотримуйтеся протоколу безпеки даних, координуйте доступ користувачів до бази даних збору даних
  • Просування послуг REAct з метою інформування більшої кількості клієнтів про доступну підтримку
  • Надання базової юридичної підтримки (консультації з прав людини, допомога при заповненні основних правових документів, звернень, заяв)
  • Обирати стратегічні справи та забезпечувати професійний юридичний супровід у суді
  • Перевірка даних, підтвердження й аналіз, а також підготовка статистичних звітів, презентацій, тематичних досліджень на основі зібраних доказів
  • Презентуйте зібрані дані та докази під час зустрічей зацікавлених сторін у країні, регулярно оновлюйте CCM (Країновий координаційний механізм) та інші пов’язані установи зібраною статистикою та порушеннями
  • Використовуючи зібрані докази, ініціювати адвокаційні дії, змінювати законодавство та нормативні акти для зменшення дискримінації та правових бар’єрів під час доступу до послуг, пов’язаних з ВІЛ

Завантажити всю тендерну документацію

Заявку та супровідні документи необхідно надіслати електронною поштою не пізніше 14 листопада 2022 року 23:59 за київським часом за адресою kalyniuk@aph.org.ua.

Запитання щодо конкурсу пропозицій можна надсилати на ту ж електронну адресу до 8 листопада 2022 року. Он-лайн файл запитань і відповідей доступний онлайн: після вебінарів запис буде доступний на веб-сайті Альянсу.

Фінансування в рамках цього конкурсу пропозицій залежить від надання гранту Глобальним фондом і залежить від того, що успішні заявники уклали Грантову угоду з Альянсом громадського здоров’я. Ця Угода про надання гранту міститиме детальну інформацію про прийнятні витрати, звітність, вимоги донорів та інші зобов’язання, яких повинен дотримуватися успішний заявник.