Альянс громадського здоров’я спільно з Міжнародною коаліцією з готовності до лікування (ITPCru) та більш ніж 17 партнерськими організаціями оновлює третє видання звіту «Гепатит С в країнах Східної Європи та Центральної Азії (СЕЦА): епідемія та заходи у відповідь».

Зовсім нещодавно вийшло третє видання звіту, але зміни, які відбулись за цей час не можуть лишитися непоміченими. Тож пропонуємо Вам ознайомитися з динамічним розвитком доступу до лікування у регіоні:

  • Нові Національні протоколи лікування гепатиту С із застосуванням терапії БЕЗ пегінтерферону прийняті в Україні та Молдові.
  •  Препарати прямої противірусної дії зареєстровані в Молдавії, Азербайджані, Киргизстані. Найновіші препарати для лікування гепатиту С софосбувір+ велпатасвір, а також елбасвір+гразопревір, зареєстровані в країнах Балтії.
  • Ціна курсу лікування гепатиту С в Азербайджані може бути знижена майже на 20% за рахунок здешевлення генериків на ринку країни.
  •  Оновлено інформацію щодо патентів та патентних спорів.

Про інші цікаві факти, рекомендації країнам щодо розширення доступу до лікування, кращі приклади адвокації Ви можете дізнатися зі звіту за посиланням.