27 грудня 2016 року Альянс громадського здоров’я (Альянс) доставив на окуповані території Донецької та Луганської областей засоби профілактики ВІЛ, вірусних гепатитів та інших соціально небезпечних хвороб. Цей вантаж забезпечить потреби громадських організацій, які продовжують впроваджувати програми профілактики ВІЛ та інших захворювань на окупованих територіях, на перше півріччя 2017 року. Всього було доставлено:

  • 20 362 швидких тестів для діагностики ВІЛ, гепатитів та інфекцій, що передаються статевим шляхом;
  • 1 240 000 презервативів і лубрикантів;
  • 5 300 240 стерильних шприців і серветок.

На непідконтрольній території послуги профілактики ВІЛ продовжують отримувати щонайменше 20 000 представників уразливих груп. Втім, за даними програмного моніторингу рівень інфікування ВІЛ у Донецькій та Луганській областях майже вдвічі перевищує середній показник по Україні. За 9 місяців 2016 року в рамках програм профілактики, які підтримуються Альянсом, в регіоні було проведено 31 213 тестів на ВІЛ,і виявлено 1,3%  позитивних результатів у Донецькій області та 1,02% – у Луганській.

Як і минулого року, Альянс забезпечив поставку препаратів для лікування мультирезистентного туберкульозу, яких вистачить на 4 місяці для 500 хворих (34 440 упаковок). Ця поставка– перша з кількох запланованих. Очікуємо, що незабаром до протитуберкульозних закладів, розташованих в Донецьку і Луганську буде здійснено як мінімум ще одну.

Гуманітарна допомога надана за погодженням з Глобальним фондом і Робочою підгрупою з питань ВІЛ-ТБ-ЗПТ кластера ООН з охорони здоров’я.

rysunok2