З 21 по 25 листопада 2016 в Києві,  у співпраці з п’ятьма організаціями – МБФ «Альянс громадського здоров’я», проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг в дії» (Deloitte), Євразійської Коаліції за чоловічим здоров’ю (ЕКОМ), ВБО «Ініціатива заради життя» та Коаліції з протидії дискримінації в Україні – проводиться Друга Тренерська Школа «Толерантність і недискримінація» (Школа).

Метою заходу є навчання регіональних активістів та активісток ВІЛ сервісних організацій, які зацікавлені в розвитку тренерських навичок та планують проведення тренінгів на тему «Толерантність і недискримінація».
Серед 27 учасників та учасниць Школи – фахівці не лише з України, а й інших країн Східної Європи: Грузії, Вірменії, Киргизстану.
Така Тренерська Школа проводиться вже вдруге і учасники першого циклу залучаються в якості тренерів та тренерок для проведення окремих секцій. В такому форматі у випускників першого тренінгу з’явилася можливість підвищити свою професійну компетентність і кваліфікацію через півроку після «випуску», з можливістю отримання супервізії та зворотного зв’язку. А організатори і тренерська команда Школи бачать результати своєї роботи.
З 70 заявок, поданих на участь у Школі були відібрані ті, які продемонстрували високий рівень мотивації учасників та  плани впроваджувати отримані знання і навички в свій роботі.
Учасники тренуються доносити інформацію і змінювати ставлення таких складних категорій фахівців як державні службовці, медичні працівники, співробітники правоохоронних органів, викладачі, журналісти.
Майбутні тренери і тренерки мають можливість не лише відчути себе учасниками тренінгу, вивчивши теоретичну базу по темі «Толерантність і недискримінація», а й провести власні сесії і отримати зворотній зв’язок від супервізорок.
Олена Герман, організаторка і тренерка Школи: «Найчастіше ВІЛ-сервісним організаціям потрібно доводити, що їхня робота важлива і пріоритетна. Після закінчення Школи, учасники та учасниці не тільки зможуть проводити тренінги, а й через формування толерантного ставлення державних чиновників, сприяти стійкості своїх організацій».
Ніна Вербицька, тренерка Школи: «На тренінгу ми об’єднуємо небайдужих, думаючих людей, які не хочуть і не готові мовчати».
Армен Агаджанов, PINK Вірменія: «Інформацію про тренерську Школу я побачив на Фейсбуці. Подався, тому що в активізм залучений давно, але в тренінгах для тренерів участь не брав. Цінним у Школі є те, що тут дають практичні навички і знання. Ця Школа поєднує в собі теорію та практичні підходи, які можна використовувати в тренерській роботі ».
Олексій Рулев, Криворізьке відділення Всеукраїнської Мережі ЛЖВ: «Участь в Школі дає можливість сформувати єдиний понятійний апарат за темою толерантності та недискримінації. Я хочу почати кар’єру тренера, щоб проводити тренінги по недискримінації для лікарів і викладачів мого міста».