МБФ «Альянс громадського здоров’я» став Координаційним центром організацій громадянського суспільства по роботі з Глобальним Кокусом з ТБ в нашій країні.

Глобальний Кокус з туберкульозу – це масштабний міжнародний рух Парламентарів, створений у 2014 році. Унікальна світова мережа Кокусу об’єднує більше 1400 Парламентарів, прихильних боротьбі з туберкульозом, зі 130 країн.

Мета Кокусу – посилення відповіді на епідемію ТБ на національному, регіональному, континентальному та глобальному рівнях. Кокус допомагає активізувати боротьбу із захворюванням, сприяючи політичним представникам з різних країн світу, а також тісно співпрацюючи з організаціями громадянського суспільства.

У перемозі над туберкульозом Парламентарі відіграють вирішальну роль, оскільки без політичної волі неможливо досягти стійких результатів. Парламентарі затверджують бюджети, обирають лідерів, формують політики та здійснюють значний громадський вплив, що необхідний для подолання стигми й підвищення обізнаності своїх виборців щодо захворювання.

Завдяки активній спільній роботі у багатьох країнах Кокус прагне формувати порядок денний з урахуванням проблем туберкульозу на засіданнях Представництв ЄС, G20, G7 та BRICS.

Для Альянса пропозиція партнерства з Кокусом стала черговим підтвердженням професійної та результативної участі в боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні. Перспективи співпраці та партнерська роль Координаційного центру відкривають нові можливості для подолання туберкульозу не тільки в нашій країні, а також – в європейському та світовому масштабах. Перші кроки із взаємодії Альянсу та Кокусу вже здійснюються в рамках регіонального проекту TB-REP, партнером якого від імені Європейської Коаліції з ТБ є наша організація.