31 травня 2017 року в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася нарада за участю міжнародних гостей – баронеси Елісон Сатті, члена Палати лордів парламенту Великобританії, Лучіки Дітіу, виконавчого директора Партнерства СТОП ТБ та Коллін Деніелс, радника з питань прав людини, гендеру і ТБ / ВІЛ. Зацікавлені сторони від України були представлені заступником Міністра охорони здоров’я Оксаною Сивак, керівником Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Наталією Нізовою і Андрієм Клепіковим, виконавчим директором Альянсу громадського здоров’я  разом з командою Альянсу з питань ТБ. ВООЗ була представлена керівником офісу в Україні Др. Мартою Еверард.

Під час наради були обговорені успіхи та проблеми України в сфері контролю та лікування ТБ, а також шляхи посилення партнерства між усіма зацікавленими сторонами на рівні країни.

Баронеса Елісон Сатті зазначила: «Я бачу свою роль в спробі забезпечити зв’язок між парламентом, урядом і громадянським суспільством. Всі ми повинні намагатися працювати один з одним, а не один проти одного, щоб реалізувати спільну роботу разом з законодавчими органами, які  приймають закони, громадянським суспільством, яке має достатній досвід та експертизу, а також  урядом, завдяки якому ці зміни відбуваються».

Лучіка Дітіу підкреслила, що на шляху до переходу до пацієнт-орієнтованої допомоги, кожен повинен спробувати відчути себе на місці пацієнта – уявити, як важко приймати ліки протягом такого тривалого лікування і, яку хоробрість необхідно мати, щоб рухатися далі.

Також обговорювалась роль Міністерства фінансів в процесі впровадження реформи медичної допомоги та просуванні підходів громадської охорони здоров’я – повинен бути ефективний розподіл коштів в сфері догляду за хворими на ТБ, з урахуванням ефективного використання економії, наприклад, на заходи соціальної підтримки для пацієнта.

Однією з існуючих платформ для підтримки постійного зв’язку між усіма зацікавленими сторонами України є діюча Національна робоча група #TB_REP. Під керівництвом Національного координатора TB_REP, робоча група разом пацієнтами і різними зацікавленими сторонами буде мати ефективний потенціал для забезпечення спільної відповідь на позитивні зміни по відношенню до людей в напрямку пацієнт-орієнтованої допомоги хворим на ТБ.