Альянс громадського здоров’я спільно з 15 неурядовими організаціями закликають декриміналізувати споживачів наркотиків.

Епідемії ВІЛ та вірусних гепатитів продовжують зростати, в той час як люди з наркозалежністю не мають доступу до послуг з профілактики та лікування.
23% нових випадків інфікування вірусним гепатитом С спричинені використанням нестерильного ін’єкційного інструментарію.
15 міжнародних організацій, які діють на глобальному та регіональному рівнях, підтримали Декларацію спільноти фахівців та пацієнтів у сфері гепатитів.
“Ми, спільнота фахівців та пацієнтів у сфері гепатитів, щиро підтримуємо зобов’язання держав-членів щодо досягнення мети викорінення вірусного гепатиту до 2030 року. Для досягнення цієї мети ми закликаємо світових політичних лідерів усунути всі бар’єри задля застовування повного спектру профілактичних послуг для людей, які вживають наркотики, шляхом реформування законів, правових процедур та усунення дискримінації, що перешкоджають доступу до послуг, включаючи криміналізацію незначних ненасильницьких наркозлочинів, а також прийняти підхід, який буде спрямований у більшій мірі на розвиток громадського здоров’я, дотримання прав людини”.
Декларацію, яка оприлюднена під час Світового саміту з вірусних гепатитів (1-3 листопада 2017, Сан-Пулу, Бразилія) можна знайти за посиланням