МБФ «Альянс громадського здоров’я» та ГО «Українська асоціація сімейної медицини» в рамках Програми реінтеграції ветеранів проводитиме серію освітніх заходів для підвищення кваліфікації сімейних лікарів у наданні допомоги пацієнтам-ветеранам та учасникам бойових дій.

Запрошуємо Вас взяти участь в тренінгу «Підвищення кваліфікації сімейних лікарів по роботі з пацієнтами-ветеранами», який відбудеться у м. Дніпро, 19-21 червня 2024 р.

В межах зазначеної Програми на тренінгу учасникам будуть презентовано матеріали, розроблені ІREX на основі досвіду та досліджень американських колег.

Для проведення тренінгу залучатимуться провідні українські науковці сфери охорони здоров’я.

Програма тренінгу складається з наступних блоків:

  1. Характеристика українських ветеранів бойових дій та їхні потреби стосовно здоров’я.
  2. Розвиток науково-обгрунтованої системи якісної медичної допомоги ветеранам бойових дій в Україні.
  3. Спілкування з пацієнтом – моделювання діалогів/питань, що покращать збір анамнезу та створять сприятливі умови під час прийому.
  4. Найчастіші соматичні патології: розбір патологій, на які варто звертати увагу в цій групі пацієнтів, як провести попередній скринінг та що робити далі.
  5. Практичні завдання (відпрацювання навичок учасників в проведенні анкетування та роботі за наданими анкетами, розробка планів подальшої спільної роботи тощо).

**Тренінг буде корисним для лікарів первинної ланки, терапевтів, лікарів загальної практики-сімейних лікарів, методистів та викладачів навчальних медичних закладів.

*** Не обов’язково, але бажано мати досвід роботи з пацієнтами-ветеранами та учасниками бойових дій.

Тренінг буде проходити 19-21 червня 2024 року.

Витрати на проїзд покриваються організаторами заходу. Проживання учасників не передбачено програмою.

Реєстрація, лікарів, які бажають взяти участь за посиланням: https://forms.gle/Y5XcZENRwq1vFsau8

В разі виникнення запитань просимо звертатися: zharuk@aph.org.ua

Програма реінтеграції ветеранів реалізується за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (англ. International Research & Exchanges Board, IREX).

Інформаційні партнери проєкту:

Громадська спілка “Твій сімейний лікар”, Ветеран Хаби у містах Київ, Дніпро, Вінниця, Львів HAB | Lviv Habilitation Center