24 березня – Всесвітній день боротьби туберкульозом. Третій рік поспіль Україна відзначає його під звуки жорстокої війни з росією. Попри руйнування (знищені медичні заклади, житлова інфраструктура), масове переміщення як цивільного населення, так і медичного персоналу, перебої з електропостачанням та безліч годин, проведених в бомбосховищах, – Альянс громадського здоров’я разом з усіма партнерами продовжує демонструвати сильну відповідь на туберкульоз, активно реагуючи на всі виклики.

З початком повномасштабної війни кількість так званих «пропущених»випадків туберкульозу зросла. За даними ВООЗ, практично кожен другий випадок ТБ в Україні залишається невиявленим. Альянс громадського здоров’я зосереджує свої зусилля на інноваційному виявленню випадків туберкульозу серед найбільш уразливих груп населення, надаючи медичну та психо-соціальну підтримку як хворим на ТБ, так і на МРТБ, а також вирішуючи гуманітарні та інші потреби клієнтів у сфері охорони здоров’я, підсилюючи реагування громади й вдосконалюючи стандарти та політики.

Ми знаємо, як покінчити з туберкульозом. У нас є рятівні інструменти для запобігання, діагностики та лікування туберкульозу, але ми повинні зруйнувати бар’єри та несправедливість, через які щороку мільйони людей страждають і помирають від туберкульозу.

Глобальне співтовариство має діяти з цілеспрямованою реакцією, яка ставить людей і спільноти в центр.

Так! Ми можемо покінчити з туберкульозом! #ВсесвітнійДеньТБ