Потужна промова Антона Басенка на закритті AIDS 2024: “Поставте людей на перше місце – зараз!”

Сильний голос України на міжнародній арені

Антон Басенко, людина, яка живе з ВІЛ, має досвід життя з гепатитом C та вживання наркотиків, вразив усіх своєю потужною промовою на закритті міжнародної конференції AIDS 2024. Через свою особистий історію він висловив важливі меседжі від імені спільнот, що живуть з або уразливі до ВІЛ.

Вдячність за підтримку України

Антон висловив щиру подяку усім учасникам конференції за підтримку України у цей складний час. Він наголосив, що ця солідарність допомагає нам рухатися до перемоги.

Заклик до інновацій та захисту прав людини

Він підкреслив необхідність інновацій в охороні здоров’я, зокрема застосування віртуальних соціальних працівників, довготривалих АРТ препаратів та програм замісної підтримувальної терапії. Також Антон закликав до декриміналізації та захисту прав ключових груп населення, що найбільше уражені ВІЛ. Він навів приклад свого колеги Максима Буткевича, якого незаконно утримують у російській в’язниці, та закликав усіх підтримати його звільнення.

Час діяти!

Антон наголосив, що в нас вже є всі необхідні інструменти для боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД. Однак часу обмаль, тому потрібно розпочати масштабні дії негайно, особливо щодо тих хто зазвичай залишається поза увагою.

Зал аплодував стоячи, віддаючи належне силі його промови та важливості піднятих тем. Дякуємо Антону за те, що він став голосом нашої спільноти на міжнародній арені. Ми горді тим, що представляємо регіон, який не здається і продовжує боротися за світле майбутнє для всіх.

Антон закликав усіх до єдності та завершив промову традиційним українським вітанням: “Слава Україні!”

https://youtu.be/ihSVZGJpKJo?si=IpcV0RV3MF9ZzI2D