6-9 лютого 2017 р. Альянс громадського здоров’я провів чотириденну робочу зустріч партнерських організацій, які виконують проект «Надання послуг зменшення шкоди підліткам, які споживають наркотики, в Україні», що реалізується за підтримки СНІД Фонду Елтона Джона і направлений на комплексну профілактичну роботу із підлітками. Подібний проект реалізується в Україні вперше.
Унікальність проекту полягає у тому, що підлітки є невід’ємною частиною його команди, що складається з різнопланових фахівців, які активні до впровадження нових ініціатив та сприймають підлітків без упередження. На теперішній час команди проекту залучили до профілактичної роботи більш ніж 5 000 підлітків.
Мета робочої зустрічі, яка відбулася на початку лютого 2017 року – поділитися результатами роботи проектів на місцях, обговорити нові напрямки проекту, такі, як залучення підлітків з групи ризику, он-лайн консультування, проведення супервізії в проектах, а також підвищення потенціалу співробітників організацій-партнерів.
Учасники зустрічі обговорили успіхи та складнощі у досягненні цілей 90-90-90 та ключові бар’єри у проведенні тестування на ВІЛ, спільно розробили шляхи їхнього подолання.

Один з важливих компонентів програми – організація соціально-медичного супроводу підлітків, які вживають наркотики. Учасниками було розглянуто організацію роботи команд соціально-медичного супроводу, критерії залучення клієнтів до супроводу та практичні кейси, з якими працюють команди на місцях.

«Зустріч надала можливість ще раз обговорити питання реалізації проекту, я отримав для себе багато важливого та нового за темою першого контакту із підлітками»
Анатолій, координатор проекту, БФ «Наша допомога» (Слов’янськ)

«Дуже допомогло те, що ми структуруємо нашу роботу та маємо підтримку партнерів у розв’язанні складних ситуацій. Нам подобається те, що є можливість використовувати широкий спектр форм та інструментів роботі із даною цільовою групою».
Ірина, психолог БФ «Шлях до дому» (Одеса)