13-14 вересня 2017 року в місті Базель, Швейцарія відбулася 6-а міжнародна конференція «City Health» (Здоров’я в місті). Конференція City Health – щорічна міжнародна конференція, мета якої презентувати найкращі політики і практики з питань здоров’я в містах світу.

Тема конференції 2017 – «Розширення можливостей, залучення та партнерство: побудова здорових міст». Вона відображає переконання в тому, що заходи щодо поліпшення здоров’я населення і розвитку міст більш ефективні, якщо вразливі групи населення відіграють активну і вирішальну роль в процесі проектування, розробки та імплементації проектів. Дані проекти повинні привести до поліпшення здоров’я жителів міст, збільшити тривалість життя і соціальну захищеність населення.

У конференції прийняли участь близько 130 делегатів, включаючи партнерів по проекту «Прискорена відповідь на епідемії ВІЛ/ТБ серед ключових груп населення в містах Східної Європи та Центральної Азії» з України, Молдови, Грузії, Болгарії, Казахстану, Швейцарії та Нідерландів. Представники НУО, які реалізують проект в містах, муніципалітетів, ключових груп населення, міських Центрів СНІДу провели окрему зустріч з метою обговорення прогресу, досягнень та викликів по проекту, а також питання майбутніх візитів делегацій міст в муніципалітети Берна та Амстердама, і візитів обміну досвідом між містами проекту.

На конференції широко висвітлювалися теми громадського здоров’я, включаючи сесії з питань безхатьків, вживання алкоголю, нікотину та канабісу, фізичної культури, спорту, тривалості життя, екології та захисту навколишнього середовища, ітд.

Завершилася конференція анонсуванням City Health International 2018, яка відбудеться 13-14 вересня 2018 року в місті Одеса, Україна. Це буде перша конференція City Health в східноєвропейському регіоні.