Альянс громадського здоров’я разом з партнерами у складних умовах пандемії COVID-19 продовжує оперативно реагувати потреби найуразливіших груп населення.  Зокрема, було оперативно проведено закупівлі основних засобів індивідуального захисту для всіх партнерських організацій, які найбільше наражаються на ризики інфікування, оскільки продовжують надавати послуги ключовим групам населення. В рамках цієї закупівлі, на запит Державної кримінально-виконавчої служби України, було передано засоби індивідуального захисту для співробітників пенітенціарних закладів та пацієнтів, які, за підтримки Альянсу, в умовах епідемії продовжують отримувати там лікування опіоїдної залежності та ВГС. У складних умовах дефіциту таких товарів у державі, необхідності дотримання всіх закупівельних процедур в умовах дистанційного формату роботи багатьох долучених до процесу установ, вдалося максимально швидко відреагувати на цей важливий запит!

Наразі партнерським установам ДКВСУ вже передано наступні засоби індивідуального захисту:– Спиртові серветки ( 70%, 30Х65 мм) – 500 тис. одиниць;
– Рукавички медичні нітрилові оглядові нестерильні (IGAR 7-8) – 5,6 тис. пар;
– Антибактеріальний засіб для шкіри рук (ємністю 100, 150 та 500 мл – 578 одиниць, всього 75 літрів)
– Засіб дезінфекційний “ЕконормDEZ Класік” (1000мл) – 10 од;
– Маска захисна (одноразова) – 51 тис. од;
Загальна сума поставлених засобів індивідуального захисту складає 981 тис. грн.

Нагадаємо, що у 2019 році Альянс за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією та інших міжнародних партнерів сприяв відкриттю першого пілотного кабінету ЗПТ в установах ДКВСУ, де наразі отримують лікування близько 20 ув’язнених. Також за підтримки Альянсу в установах ДКВСУ з 2018 року проводиться лікування гепатиту С. Ще у 2017 році Альянс за підтримки ГФ ініціював комплексні заходи з скринінгу, діагностики та лікування вірусного гепатиту С в медичних установах ДКВСУ. У 2020 році Альянс забезпечує діагностикою та лікуванням вірусного гепатиту С 350 ув’язнених та інших осіб з ВІЛ/ВГС, які перебувають під вартою. Окремо 250 особам, курси лікування для яких забезпечила ДКВСУ, надаються послуги з діагностики ВГС до початку лікування та через 12 тижнів після його закінчення з метою оцінки ефективності противірусної терапії.

Також Альянс найближчими днями передає ДКВСУ 3 000 швидких тестів з ланцетами для скринінгу на вірусний гепатит С співробітників пенітенціарних установ та ув’язнених. Команда Альянсу високо цінує багаторічну прозору партнерську співпрацю з Медичним центром ДКВСУ та висловлює щиру подяку йогоспівробітникам за конструктив та підтримку.