Альянс громадського здоров’я з радістю оголошує про початок реалізації «Програми навчання сімейних лікарів, як взаємодіяти з учасниками бойових дій». Цей проект має на меті допомогти сімейним лікарям надавати кращу медичну допомогу ветеранам, які постраждали внаслідок війни.

“Одним із основних фокусів програм IREX є підтримка ініціатив, спрямованих на покращення послуг для ветеранів та ветеранок. Первинна ланка медичної допомоги є надзвичайно важливою на шляху їхнього фізичного відновлення, тому віримо, що краще розуміння потреб ветеранів та ветеранок з боку сімейних лікарів значно покращить рівень надання послуг”, – говорить Директорка проєктів IREX Уляна Бах.

Ця програма допоможе сімейним лікарям краще зрозуміти унікальні потреби учасників бойових дій та надати їм необхідну медичну підтримку. Цьому слугуватиме впровадження програми навчання медичних працівників, де вони детальніше дізнаються про наслідки найпоширеніших травм та захворювань, пов’язаних з участю у бойових діях у повсякденному житті ветеранів.

“Це важливий крок на шляху до майбутнього відновлення та кращої реінтеграції ветеранів та ветеранок у суспільство та отримання орієнтованої на потреби учасника бойових дій медичної допомоги. Ми плануємо охопити навчанням і кампаніями 15 тис сімейних лікарів і терапевтів, отже, маємо суттєві і амбітні плани. Але чітко усвідомлюємо, що цей напрям роботи потребує подальших суттєвих інвестицій», зазначає Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Проект передбачає:

  • Проведення 3-денних тренінгів у Вінниці, Дніпрі та Києві для підвищення компетенції сімейних лікарів у наданні первинної медичної допомоги ветеранам.
  • 15 вебінарів для сімейних лікарів та студентів медичних навчальних закладів.
  • Розробку онлайн-курсу з елементами відео для подальшого використання в електронній системі безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я.
  • Комунікаційну кампанію для інформування працівників сфери охорони здоров’я про програму та доступні їм ресурси.

Проект «Програма реінтеграції ветеранів: навчання сімейних лікарів, як взаємодіяти з учасниками бойових дій» виконується МБФ «Альянс громадського здоров’я» за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, яку  реалізує IREX  за підтримки Державного департаменту США.

Проєкт виконується у партнерстві з ГО «Українська асоціація сімейної медицини», ГС “Твій сімейний лікар”, HAB | Lviv Habilitation Center.

Контакти: Ірина Жарук, zharuk@aph.org.ua, менеджерка проєкту

Додаткова інформація: