24 березня 2016 року за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я» майже по всій території України проведено заходи, приурочені до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який цього року пройшов під гаслом «Об’єднуємось, щоб подолати туберкульоз!»


До проведення акції активно долучились близько 15 НУО. З метою привернення уваги громадськості до проблем туберкульозу, підвищення рівня обізнаності з питань профілактики та ранньої діагностики туберкульозу були розповсюджені інформаційні матеріали в засобах масової інформації, проведено інформаційні зайняття – лекції для студентів середніх професійних та вищих учбових закладів, проводились індивідуальні консультування з питань раннього виявлення ТБ.
Розповсюджено інформаційно-освітні матеріали «Туберкульоз» та «Туберкулёз излечим» близько 3500 екземплярів та проведено опитування за допомогою скринінгового опитувальника близько 2500 громадян щодо наявності симптомів, схожих на туберкульоз. У разі виявлення осіб з симптомами схожими на туберкульоз надавались рекомендації щодо необхідності звернення за медичною допомогою до лікувальних закладів.