Сьогодні, у День усіх закоханих виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я (Альянс) разом  з представниками ключових спільнот відвідали у Києві посольства півтора десятка  країн, які є ключовими донорами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, та  передали листи-звернення із закликом продовжувати  підтримку  програм боротьби з епідеміями ВІЛ і ТБ в країнах регіону Східної Європи і Центральної Азії (СЄЦА) та зробити свій фінансовий  внесок до Глобального фонду в рамках шостого періоду поповнення коштів. Альянс та Євразійська асоціація зменшення шкоди, які ініціювали акцію в регіоні СЄЦА, зібрали 135 підписів під зверненнями до послів  передових держав від неурядових організацій з України, інших країн СЄЦА  та регіональних організацій.

Листи були особисто вручені співробітникам та уповноваженим представникам посольств Австрії, Італії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Об’єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Франції, Швеції та Японії. Загалом сьогодні їх отримали посольства 26 держав в Україні.

Метою акції стала підтримка зусиль Глобального фонду щодо забезпечення необхідного рівня інвестицій в рамках чергового періоду поповнення коштів на наступний трирічний цикл (2020-2022 рр.). Глобальний фонд як завдання мінімум сформулював зібрати 14 мільярдів дол. США. Насправді, згідно зі звітом GFAN «Get back on track” необхідно зібрати 18 мільярдів дол. США, що зможе допомогти врятувати щонайменше  16 мільйонів життів, вдвічі скоротити рівень смертності від ВІЛ, туберкульозу і малярії, а також дозволить створити до 2023 року сильніші та сталі системи охорони здоров’я.

«Наша ціль вимірюється не грошима. Наша ціль – врятувати як мінімум 16 мільйонів життів. А для цього Глобальному фонду необхідно зібрати від 16.8 до 18 мільярдів дол. США, – зазначив Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу та член Делегації НУО країн, що розвиваються, у складі Правління Глобального фонду, В регіоні СЄЦА Україна є найбіль6шим отримувачем допомоги від Глобального фонду. Разом з тим Україна надала донорам і найбільш переконливі результати щодо взяття епідемії ВІЛ та туберкульозу під контроль. Ми пишаємося, що саме організації громадянського суспільства та спільноти ключових груп стали рушійною силою цієї кампанії – 135 організацій з 18 країн на прикладі власної роботи надали беззаперечні аргументи заради подальшої повноцінної роботи Глобального фонду!»

«Як людина, яка понад 15 років отримує життєво-важливе лікування за підтримки Глобального Фонду, і сьогодні допомагає отримати його сотням тисяч людей з найбільш уразливих спільнот, як ніхто інший розумію як важливо не зупинятися, адже боротьба з епідеміями ВІЛ та туберкульозу триває. Глобальний фонд не просто рятує, він робить людей щасливими і наповнює їх життя любов’ю! Так і ми в цей день кажемо країнам-донорам – любіть більше, підтримайте більше!» – сказав Антон Басенко, лідер спільноти людей, які вживають наркотики та живуть з ВІЛ в Україні та регіоні СЄЦА.

Акцію приурочили до Дня усіх закоханих, адже на початку відповідального року  це найбільш сприятлива дата, аби  щиро подякувати послам найбільш  відповідальних держав та закликати країни продемонструвати свою подальшу прихильність справі до боротьби з трьома захворюваннями та спонукати збільшити фінансові внески держав до Глобального фонду. Також сьогоднішня акція стала можливістю підвищити обізнаність і залучити можливих потенційних нових донорів з регіону СЄЦА, включаючи такі країни, як, Естонія, Казахстан, Латвія, Литва, Польща, Словенія, Угорщина та Хорватія.

Ініціаторам глобальної  кампанії “Love More Give More”, приуроченої до дня закоханих, до якої долучилося понад 45 країн з африканського та азіатсько-тихоокеанського регіону, є Global Fund Advocates Network Asia-Pacific (GFAN AP).