20-24 листопада 2017 року Альянс громадського здоров’я організував другий модуль четвертого циклу Академії зменшення шкоди. Цей модуль відбувся в м. Момбаса (Кенія), його учасники дізналися про моніторинг, оцінку та проведення досліджень.

Організація цього модулю стала можливою за підтримки партнерських організацій: Товариства Червоного Хреста Кенії, Уряду Кенії (Національна поліція), Reachout Centre Trust та MEWA. Після теоретичної частини учасники мали можливість попрацювати над груповими завданнями та застосувати теорію на практиці.

Випускники Академії з Кенії допомогли організувати візити, під час яких учасники дізналися, як працює програма зменшення шкоди в прибережній частині Кенії. Вони відвідали центри надання послуг людям, які вживають наркотики та сайти опіоїдної замісної терапії, змогли побачити, як надаються аутріч-послуги у виличних умовах, відвідали в’язницю та службу пробації.

Ось відгуки від деяких учасників: «Тренінг продемонстрував відмінний баланс між теорією та практикою, демонструючи загальну картину моніторінгу та оценки, та їх складових».
«Це було дійсно чудово, оскільки ми отримали презентації та відвідали організації. Мені дуже сподобалося вправи для побудови команди» .

Наступний модуль буде проходити в Куала-Лумпурі, його темою буде політика, адвокація, мобілізація спільнот та розширення їхніх можливостей. Відкрито конкурс заяв на п’ятий цикл 5, і кожен, хто бажає почати захоплюючу навчальну подорож з Академією зменшення шкоди, запрошується подати заявку до 15 січня 2018 року. http://aph.org.ua/en/our-works/world/harm-reduction-academy/