Альянс громадського здоров’я спільно з CoAct раді бути технічними партнерами проекту з гепатиту С на період з 2023 по 2026 рік, що фінансується Unitaid. Цей проект здійснюється в рамках консорціуму під керівництвом Frontline AIDS та спрямований на впровадження інноваційних досліджень щодо моделей лікування гепатиту С на рівні спільнот та послуг з догляду та підтримки в Нігерії.

Проект UNITAID, що буде впроваджуватися в штаті Гомбе за участю НУО DAPHO, має на меті покращення стану здоров’я та забезпечення доступу до якісних медичних послуг для споживачів ін’єкційних наркотиків. За планом, у липні 2024 року 625 осіб отримають шприци з малим мертвим об’ємом, протягом 18 місяців, а з січня 2025 року 2800 осіб будуть протестовані на вірус гепатиту С. Для 250 осіб заплановане надання послуг лікування ВГС противірусними препаратами прямої дії з метою завершення лікування до жовтня 2025 року.

Проект видається дуже своєчасним, оскільки існує спільне занепокоєння щодо розвитку епідемії ВІЛ серед ЛВІН у Нігерії, рівень поширеності ВІЛ-інфекції серед яких за останні 6 років зріс з 3,4% до 11%. Це пов’язано з практикою спільного використання голок (лише 36% респондентів повідомили, що завжди або майже завжди використовували чисту голку під час ін’єкцій протягом останнього місяця), а також низьким рівнем охоплення ЛВІН основними рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я інтервенціями, такими як замісна підтримувальна терапія.