Київ, Україна, 12 червня 2024 рокуАльянс громадського здоров’я у партнерстві з нідерландською неурядовою організацією MainLine, в рамках проекту SoS 2.0 адаптував та запустив навчальний курс “Втручання в психічне здоров’я людей, які вживають стимулятори амфітамінного ряду (САР)”. Цей курс покликаний допомогти надавачам послуг краще розуміти зв’язок між психічним здоров’ям та вживанням САР, а також дати їм знання та навички для ефективної роботи з цією категорією людей.

“Сьогодні ми зробили важливий крок у реалізації програм втручання на рівні спільнот, спрямованих на підтримку психічного благополуччя людей, які вживають метамфетамін, у регіонах із обмеженим доступом до медичної допомоги через стигму та її доступність. Перша сесія, присвячена розумінню психічного благополуччя, пройшла успішно та сприяла плідній взаємодії.”  – сказав Саймон Вільямс, Провідний спеціаліст з навчання та керівник проекту з Азії, MainLine International

Курс має адаптивну структуру, що дозволяє учасникам самостійно вивчати теми та закріплювати знання за допомогою онлайн-сесій з модератором. Він складається з 10 теоретичних тем та 4 онлайн-модулів.

Модулі курсу включають наступні теми: 

  1. Розпізнавання проблем психічного здоров’я серед людей, які вживають САР
  2. Скринінг для визначення проблем психічного здоров’я серед людей, які вживають САР
  3. Основні заходи щодо психічного здоров’я в громаді для людей, які вживають САР
  4. Створення мереж направлень на основі психічного здоров’я для людей, які вживають САР

“Ми були приємно вражені високим рівнем зацікавленості новим навчальним курсом“, ділиться своїми враженнями Надія Янголь, менеджерка проєкту, Альянс громадського здоров’я. ” За три дні після оголошення про його запуск зареєструвалося 120 учасників з усієї України. Перша онлайн-сесія, яка відбулася сьогодні, дала можливість познайомитися з неймовірною групою учасників, які освоїли  тему психічного здоров’я людей, які вживають метамфетамін.”

Переваги курсу:

  • Гнучкість: Учасники можуть проходити курс у зручний для них час та темпі.
  • Інтерактивність: Онлайн-сесії з модератором дають можливість ставити запитання та отримувати роз’яснення.
  • Доступність: Курс доступний українською та англійською мовами.

“У рамках подальшого розвитку проекту планується переклад курсу на російську мову та його поширення в країнах Східноєвропейського та Центральноазіатського регіону”, підкреслила Надія Янголь, менеджерка проєкту, Альянс громадського здоров’я. “Ми переконані, що цей курс стане цінним інструментом для фахівців, які працюють з людьми, які вживають стимулятори амфітамінного ряду (САР), і сприятиме покращенню якості та ефективності їхньої первинної допомоги.”

Отримати доступ до курсу