У Збірнику передових практик впровадження Плану дій щодо боротьби з туберкульозом (ТБ) для Європейського регіону ВООЗ 2016–2020 опубліковано статтю про результати роботи Парламентської платформи боротьби з ТБ, технічну підтримку якої здійснює Альянс громадського здоров’я. ВООЗ відзначила діяльність Парламентської платформи в якості успішного прикладу консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін та розвитку ефективного партнерства для подолання захворювання.


Як координаційний центр організацій громадянського суспільства в Україні по роботі з Глобальним Кокусом проти ТБ – міжнародним рухом, що об’єднує понад 2000 парламентарів зі 130 країн світу, Альянс працював над ідеєю створення міжфракційного депутатського об’єднання для боротьби з ТБ з 2016 року. І завдяки підтримці народного депутата Сергія Кіраля, який залучив до співпраці 47 парламентарів, з жовтня 2017 року в Україні розпочала діяльність Парламентська платформа боротьби з ТБ.

Наразі об’єднання здійснює суттєвий вплив на зміни законодавства в сфері ТБ та сприяє посиленню багатосекторального підходу до вирішення актуальних проблем протитуберкульозної боротьби.