Київ, Україна – 19/06/2024

МБФ «Альянс громадського здоров’я» у партнерстві з Alliance Consultancy з радістю оголошують про відкриття телемедичної платформи та онлайн клініки Help24 TeleHealth. Ця унікальна платформа, створена на базі сайту Help24, надає медичні онлайн-послуги безкоштовно для вразливих груп населення в Україні. А саме:

  • Віртуальні консультації лікарів.
  • Дистанційне направлення на лабораторні дослідження.
  • Онлайн призначення та контроль за лікуванням.
  • Доступ до профілактики ВІЛ та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом.
  • Консультації щодо психічного здоров’я.
  • Тестування та консультації з інфекційних захворювань.

«Help24 TeleHealth – не просто нова платформа. Це стратегічний напрямок роботи Альянсу та черговий крок до впровадження сучасних IT-рішень в українську медицину, що означає значний стрибок вперед у забезпеченні доступності та якості медичної допомоги для ключових і вразливих груп населення, особливо в умовах воєнного часу та руйнування системи охорони здоров’я. У 2023 році через платформу було надано 13 267 медичних консультацій. Платформа Help24 TeleHealth — це інновація, яка рятує життя!» – наголошує Андрій Клепіков, Виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я».   

Help24 TeleHealth – це:

  • Унікальна українська платформа, що пропонує сервіси онлайн-клініки та телемедичні послуги, спеціально розроблені для людей, які живуть з ВІЛ та інших вразливих груп населення.
  • Комплексне рішення, яке дає змогу:
    • Отримати профілактичні та лікувальні послуги з ВІЛ-інфекції, психічних розладів та вірусного гепатиту навіть в умовах воєнних дій та руйнування системи охорони здоров’я.
    • Дистанційно отримати доступ до діагностичних інструментів та PrEP.
    • Скористатися психологічною допомогою.
    • Ознайомитися з інформаційними та освітніми матеріалами.
  • Команда з більш ніж 15 досвідчених медичних спеціалістів, які гарантують відкритість, експертність та конфіденційність консультацій, незалежно від вашого місцезнаходження.
  • Абсолютна безпека даних та конфіденційність, адже захист інформації є одним із головних пріоритетів платформи.

“Help24 TeleHealth – це новий етап у наданні доступних та якісних медичних послуг онлайн.” – розповідає Власта Бродська, директорка Alliance Consultancy. “Завдяки цій платформі ми руйнуємо бар’єри та забезпечуємо рівний доступ до медичної допомоги для всіх груп населення. Наша мета – надати необхідну підтримку тим, хто найбільш вразливий до ВІЛ та інших інфекцій, тому всі послуги Help24 TeleHealth є безкоштовними. Ми віримо, що ця інноваційна платформа стане ключовим інструментом для покращення здоров’я та благополуччя наших співгромадян.”

Ініціатива реалізована за підтримки Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, а також Frontline AIDS та Gilead. 

Андрій Білець, лікар-інфекціоніст відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, підкреслює значущість розвитку телемедицини та Help24 TeleHealth у боротьбі з ВІЛ в умовах активних бойових дій в Україні: “З огляду на поточну ситуацію в Україні, телемедицина стає надзвичайно важливою, оскільки допомагає забезпечити своєчасну діагностику, лікування та профілактику ВІЛ-інфекції, особливо в умовах обмежених кадрових ресурсів та відсутності доступу пацієнтів до закладів охорони здоров’я внаслідок  пошкодження або руйнування інфраструктури. Це не лише економить час і кошти пацієнтів, але й дозволяє оперативно отримати кваліфіковану допомогу незалежно від місця перебування, що особливо актуально під час військової агресії та активних бойових дій.”

“Ми підтримуємо дану ініціативу, оскільки вона дає можливість забезпечити доступ пацієнтові до діагностики, лікування та профілактики ВІЛ-інфекції, допомагаючи подолати наявні бар’єри та надавати якісну та комплексну медичну допомогу навіть у найскладніші часи. Завдяки впровадженню таких інтервенцій ми забезпечуємо не тільки виконання Державної стратегії розбудови телемедицини в Україні,  але й посилюємо виконання необхідних відповідних заходів з протидії ВІЛ-інфекції  для різного контингенту населення, в тому числі і уразливих груп та сподіваємося, що подібні проєкти ляжуть в основу сучасної, ефективної медичної системи нашої країни. – зазначає Андрій Білець.

У 2023 році Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію розвитку телемедицини, визначивши цей напрямок як пріоритетний інструмент для розвитку електронної охорони здоров’я та цифрової трансформації. Help24 TeleHealth створена саме з метою втілення цієї стратегії та забезпечення рівного доступу ключових груп до якісних медичних послуг, зокрема у сфері ВІЛ, психічного здоров’я та суміжних галузей. 

 

«Телемедицина є ефективною формою доступу до основних базових медичних послуг і невід’ємним компонентом цілісної системи охорони здоров’я. Важливо, що телемедичні послуги – це необхідний дієвий інструмент для подолання бар’єрів доступу до основних стандартних медичних послуг, що особливо актуально з огляду на виклики системі охорони здоров’я, пов’язані з війною. Таким чином, телемедицина – це не додаткова, а базова потреба для ключових популяцій, включно з людьми, які живуть з ВІЛ, внутрішньо переміщеними особами та тими, хто вимушено перебуває за кордоном. Саме тому метою створення кабінетів телемедицини й телемедичного модуля платформи Help24 Telehealth є стандартизація самого телемедичного методу, створення та впровадження стандартних операційних процедур та алгоритмів дій для забезпечення потреб ключових популяцій, включно з людьми, які живуть з ВІЛ.» – додає Сергій Антоняк, лікар-інфекціоніст, координатор проєкту Help24 TeleHealth. «Загалом телемедицину слід розглядати як один з пріоритетних елементів комплексної електронної охорони здоров’я України, що забезпечує доступ до якісної медичної допомоги, сприяє відновленню здоров’я, реабілітації українців та профілактиці ВІЛ та інших соціально значущих хвороб.» 

Help24 TeleHealth – це комплексні рішення в галузі охорони здоров’я прямо на вашому екрані, де б ви не знаходилися!

Записатися на консультацію можна за посиланням: 

https://h24.org.ua/  

https://help24.org.ua/uk/doctor-consultation-info