За підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я»  6 листопада у Верховній Раді України відбулося засідання Круглого столу з нагоди першої річниці діяльності Парламентської платформи боротьби з туберкульозом. Представники МОЗ України, Центру Громадського здоров’я, Міністерств юстиції та соціальної політики та інших національних інституцій,  міжнародних організацій та представники громадянського суспільства та пацієнтських  організацій разом з парламентарями  обговорили найважливіші питання у сфері протидії ТБ, зокрема, державну політику у сфері протидії туберкульозу, виконання Україною Рішень Наради високого рівня ООН з питань туберкульозу, розробку та впровадження багатосекторального  механізму  підзвітності та Стратегічного Плану адвокації, комунікації та соціальної мобілізації в галузі контролю над ТБ в Україні.

Голова Парламентської платформи боротьби з ТБ народний депутат Сергій Кіраль зазначив, що успіх, досягнутий міжфракційним депутатським об’єднання за перший рік діяльності є результатом спільної роботи. Було відзначено роль організацій громадянського суспільства та їх потенціал у подоланні епідемії .

Значна робота у сфері протидії ТБ здійснюється Міжнародним благодійним фондом Альянс громадського здоров’я, який в Україні є координаційним центром по роботі організацій громадянського суспільства з міжнародним рухом парламентарів Global TB Caucus. Директор департаменту лікування, закупівель та управління поставками  Альянсу Захедул Іслам від імені громадянського суспільства висловив подяку Голові Парламентської платформи за відкритість до співпраці та значні результати, досягнуті за рік.