31 липня 2018. Сьогодні Глобальний фонд оприлюднив рішення про підтримку регіонального проекту «Сталість послуг для ключових груп в регіоні СЄЦА», поданого на відкритий конкурс консорціумом регіональних організацій СЄЦА, а саме: Альянсом громадського здоровя, Всеукраїнською Мережею ЛЖВ 100% Життя, Центральноазіатською Асоціацією ЛЖВ та Євразійською мережею здоров’я ключових груп спільно з технічними партнерами і організацією TB People. Проект враховує напрацювання з Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану, Узбекистану та України.

Глобальний фонд повідомив, що заявка консорціуму регіональних організацій була підтримана в повному обсязі з бюджетом понад 10,5 млн. доларів на три роки – 2019-2021.

Головна мета цього проекту – забезпечити сталість послуг для ключових груп населення та істотно поліпшити регіональний каскад послуг з ВІЛ, об’єднавши зусилля основних регіональних партнерів.

«Східна Європа та Центральна Азія – єдиний регіон у світі, де зафіксовано зростання ВІЛ-інфекції. У нас дуже амбітні цілі: зупинити цей загрозливий тренд і зробити сервіси для ключових груп доступними і сталими в нашому регіоні, – заявив Виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я Андрій Клепіков. – Ми готові до співпраці та об’єднання зусиль усіх партнерів, щоб зробити національне фінансування програм для ключових груп реальністю!»

«Дев’ять країн з найбільш високим рівнем захворювання на ВІЛ в регіоні отримають можливість використовувати технології і рішення, які вже довели свою ефективність. Ми як найбільша пацієнтська організація, готові в партнерстві з колегами забезпечити доступ до лікування, послуг і ресурсів для усіх ключових груп і пацієнтів», – підкреслив Дмитро Шерембей, Голова координаційної ради 100% Життя.

Незважаючи на те, що основний фокус проекту – на ВІЛ-інфекції, консорціум регіональних організацій передбачає координацію роботи з регіональним проектом з туберкульозу, який в 2019-2021 роках за підтримки Глобального фонду буде впроваджувати консорціум на чолі з PAS Center (Moldova).

Схвалення заявки є спільною перемогою всіх національних, регіональних і міжнародних партнерів і ми закликаємо до співпраці для досягнення спільних цілей!