З 6 по 9 лютого делегації з Алмати (Казахстан), Батумі, Тбілісі (Грузія) та Києва (Україна) провели ознайомчу поїздку в Амстердам (Нідерланди) для вивчення досвіду та кращих практик по створенню успішних і стійких міських моделей відповідей на ВІЛ серед ключових груп населення. Візит був організований AFEW International та Альянсом громадського здоров’я.

Делегація складалася з 16 осіб, до якої увійшли Голова Республіканського Центру СНІДу з Казахстану, Заступник головного лікаря СНІД Центру м. Алмати, Заступник начальника Департаменту охорони здоров’я міста Алмати, Голова Департаменту охорони здоров’я та соціальних служб мерії Тбілісі, Заступник генерального директора NCDCPH, Міністр охорони здоров’я і соціального забезпечення уряду Аджарської Автономної Республіки, представники проекту «Прискорена відповідь на епідемії ТБ/ВІЛ серед ключових груп населення в містах СЄЦА» і представники ключових груп.

Під час ознайомчої поїздки партнери AFEW International поділилися найбільш показовими моделями, досвідом і заходами, що демонструють досягнення і проблеми на шляху до розширення доступу до здоров’я для ключових груп населення. Учасники зустрілися з державними службовцями та різними представниками системи охорони здоров’я в Нідерландах і обговорили ініціативи по залученню ключових груп населення до підвищення їх якості життя. Учасники візиту також зустрілися з представниками муніципалітету, поліції та НУО, що працюють з цими ключовими групами. 6 лютого відбулася офіційна зустріч високого рівня за участю заступника мера Амстердама Еріка ван дер Бурга і посла з питань сексуального та репродуктивного здоров’я Міністерства закордонних справ Ламберта Грійнса.

Партнери проекту «Прискорена відповідь на епідемії ТБ/ВІЛ серед ключових груп населення в містах СЄЦА»  використовуватимуть кращі практики Амстердама та Нідерландів в своїх програмах по ВІЛ / ТБ.