Після 25 років боротьби з ВІЛ на передовій, «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД» змінив назву на Frontline AIDS.

Нижче офіційна заява від організації щодо змін:

Нова ера нашої організації під назвою Frontline AIDS стане ерою подолання правових, політичних та соціальних бар’єрів, які призводять до маргіналізації людей та підвищують їхні ризики в контексті інфікування ВІЛ та смертності від захворювань, спричинених СНІДом.

Завдяки нашій оновленій місії та акценту в нашій роботі ми побудуємо нові зв’язки з місцевими, національними та глобальними організаціями, що працюють у сфері охорони здоров’я, та правозахисними групами. Тому що жодна людина і жодна організація не в змозі перемогти СНІД самостійно.

Чому ми говоримо про передову лінію? Тому що:

  • Ми працюємо з людьми, які знаходяться на передовій боротьби з епідемією, включаючи людей, що живуть з ВІЛ, маргіналізовані групи населення та спільноти, а також людей, які наражаються на підвищений ризик інфікування ВІЛ.
  • Ця передова лінія може бути де завгодно – від медичного центру в Ла-Пасі або пункту обміну шприців у Києві до будівлі суду в Делі або маршу активістів у Совето. В будь-якому місці, де мають місце інновації, ідеї та дії, які допоможуть у подоланні епідемії.

Чому ми говоримо про СНІД? Тому що:

  • СНІД досі не переможений. Минулого року майже 1 мільйон людей втратили життя через захворювання, пов’язані зі СНІДом. Більше половини померлих людей були з країн Африки на південь від Сахари.
  • Наразі настав вирішальний момент в епідемії – як в епідеміологічному, так і в політичному сенсі. За останні тридцять років рух, спрямований на боротьбу зі СНІДом, спромігся досягти неабияких результатів, проте, якщо міжнародна спільнота вдовольниться наявним прогресом і сповільнить або навіть припинить подальші зусилля, ми ризикуємо втратити наші здобутки.

Як Frontline AIDS ми подвоюємо наші зусилля задля того, щоб розказати приховану правду про СНІД, яку часто ігнорують або відкидають уряди та служби охорони здоров’я. Це значить поставити під питання поточний стан справ, говорити про неприємні речі та працювати поза межами окремих країн та сфер діяльності для того, щоб покласти край епідемії.

Правда може бути неприємною. 47% нових випадків ВІЛ припадає на представників маргіналізованих груп, у тому числі секс-працівників, людей, які вживають ін’єкційні наркотики, трансгендерних людей, чоловіків, що мають секс із чоловіками, та їхніх сексуальних партнерів. Менше половини дітей у віці до 15 років, що живуть з ВІЛ, в усьому світі, отримують лікування. Люди, які живуть з ВІЛ, набагато частіше страждають від хронічної депресії.

Деякі речі у Frontline AIDS залишаться незмінними. Ми продовжимо підтримувати та реалізовувати якісні програми, спрямовані на профілактику ВІЛ, зменшення шкоди, захист сексуального здоров’я та прав людини. Проте ми плануємо побудувати нашу роботу по-новому: бути достатньо гнучкими для того, щоб працювати з новими партнерами над проектами, що допоможуть досягти змін, завдяки яким усі люди в усьому світі зможуть побачити майбутнє без СНІДу.

І ми звертаємося до вас:

Приєднуйтесь до нас. Подолаймо СНІД.

У свою чергу Альянс громадського здоров’я вітає колег зі змінами і новим стилем!