Альянс громадського здоров’я спільно з 11 партнерськими організаціями в країнах Східної Європи та Центральної Азії презентує звіт «Гепатит В та С в країнах Східної Європи та Центральної Азії (СЕЦА): епідемія та заходи у відповідь».

Мета цього звіту – огляд ключових аспектів епідемії вірусного гепатиту В та С, доступу до лікування та заходів у відповідь на епідемію в 11 країнах регіону ВЕЦА (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан і Україна).
Звіт включає аналіз інструментів і напрямів роботи в області вірусних гепатитів для неурядових організацій (НУО) та пацієнтських організацій, що займаються проблемами доступу до лікування вірусних гепатитів у регіоні. В умовах розвитку масштабного всесвітнього руху за викорінення епідемії гепатитів даний аналіз важливий для того, щоб інтереси регіону ВЕЦА враховувалися при розробці глобальних стратегій забезпечення загального доступу до інноваційних високоефективним схемами терапії, які зараз впроваджуються в практику.

Особливу увагу приділено доступності препаратів для лікування ВГС, керівництвам з лікування ВГС, державним / донорським програмам лікування ВГС і залученню громадянського суспільства у боротьбу з епідемією. Також запропоновані конкретні кроки та варіанти підходів і заходів, які можна вжити неурядовим організаціям з метою розширення доступу до терапії ВГС у своїй країні.

Зі звітом можна ознайомитись за цим посиланням