Виконавчого директора Альянсу громадського здоров’я Андрія Клепікова обрано до складу Керівного комітету Міжнародного товариства боротьби зі СНІДом (IAS – International AIDS Society) –  найбільшої у світі організації, яка об’єднує спеціалістів у сфері ВІЛ/СНІДу.

19 червня IAS анонсував імена новообраних членів Керівного комітету, які розпочнуть виконання своїх обов’язків після завершення Міжнародної конференції з ВІЛ/СНІДу AIDS 2018, яка пройде у липні в Амстердамі. Імена нових членів Керівного комітету,  обраних на наступні чотири роки, було оголошено за підсумками голосування членів IAS:

Adaora Adimora, США

Serge Paul Eholié, Кот д’Івуар

Beatriz Grinsztejn, Бразилія

Jennifer Kates, США

Андрій Клепіков, Україна

Keletso Makofane, Південно-Африканська Республіка

Cristina Mussini, Італія

Nittaya Phanuphak, Таіланд

У Керівному Комітеті Андрій Клепіков представлятиме Європейський регіон, і передусім, Східну Європу та Центральну Азію.  «Для мене честь бути обраним до складу Керівного комітету Міжнародного товариства боротьби зі СНІДом (IAS), – відмітив він після оголошення результатів виборів. – Я вдячний усім, хто підтримав мою кандидатуру! Разом будемо реалізовувати амбітні цілі та посилювати роль IAS у відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу. Серед найближчих завдань – фінальний етап підготовки міжнародної конференція зі СНІДу, яка відбудеться за місяць в Амстердамі. Ми маємо досягнути максимальних результатів від цієї події! Також я вітаю Кевіна Осборна із обранням на посаду Виконавчого директора IAS, буду радий працювати разом!».

Кевіна Осборна було обрано на посаду Виконавчого директора рішенням  Керівного комітету IAS. Фахівець з понад 30-річним стажем роботи у сфері ВІЛ/СНІДу, репродуктивного здоров’я та інтеграції ЛЖВ,  він також є першим виконавчим директором IAS, який відкрито живе з ВІЛ. «Ми перебуваємо на роздоріжжі з амбіційними глобальними цілями, спрямованими на припинення цієї епідемії та загрозам глобальному фінансуванню та здоровій політиці, – відмітив новобраний Виконавчий директор IAS. – Для нас, як найбільшої в світі асоціації професіоналів у сфері ВІЛ, наша місія з просування наукових розробок та мобілізації колективних дій ніколи не ще не була настільки важливою”.
IAS – провідна незалежна асоціація фахівців в області ВІЛ-інфекції, яка налічує більше 13 000 учасників з понад 180 країн світу, кожен з яких працює на своєму рівні реагування на глобальну проблему ВІЛ / СНІДу. До асоціації входять науковці, практикуючі лікарі, фахівці громадської охорони здоров’я, політики і представники спільнот, яких торкнулася епідемія. IAS є основним організатором Міжнародної конференції зі СНІДу та Конференції з питань патогенезу, лікування і профілактики ВІЛ-інфекції.