Сьогодні Альянс громадського здоров’я офіційно оприлюднює унікальні для України аналітичні дані з інноваційного лікування ВГС-інфекції серед майже 2 000 представників ключових груп. Ці дані стали результатом трирічного проекту, що впроваджував Альянс впродовж 2015-2018 років. Ознайомитися з цими даними в електронному вигляді можна за посиланням.

Вперше Альянсом отримано доказову базу щодо ефективності лікування ВГС-інфекції у пацієнтів – 95% пацієнтів проекту успішно вилікувались! Вперше в Україні Альянсом досліджено ризики та чинники реінфекції ВГС (лише 3%!) та регресії фіброзу печінки. Доведено покращання стану печінки у 94% пацієнтів(!) після завершення успішного лікування.

У виданні представлені кращі практики лікування ВГС на рівні громад та детальний аналіз впровадженої Альянсом моделі соціального супроводу. Ефективність моделі доведено винятковою прихильністю пацієнтів до лікування – 98% пацієнтів завершили повний курс терапії!

Звіт містить корисну інформацію для представників органів влади, центрів громадського здоров’я, закладів охорони здоров’я, неурядових організацій та всіх, хто долучений до профілактики, діагностики та лікування вірусного гепатиту С.