28 березня 2018 року під головуванням заступника Міністра юстиції України Дениса Чернишова, відбувся круглий стіл за участі міжнародних експертів, присвячений актуальним питанням замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) в установах виконання покарань, співорганізатором якого виступив Альянс громадського здоров’я. Обговорювалися актуальні питання щодо найближчих перспектив запровадження лікування ЗПТ у виправних закладах, де утримуються засуджені відповідно до проекту нового міжвідомчого Наказу.

На даний момент у підпорядкуванні Державної кримінально-виконавчої служби України  Міністерства юстиції України перебуває 9 медустанов, які мають чинні ліцензії на обіг лікарських наркотичних засобів і на базі яких може надаватися ЗПТ. Програма за фінансової підтримки Глобального фонду передбачає закупівлю  Альянсом 90 курсів рідкого метадону на 2018 рік, 120 курсів у 2019 та 180 у 2020 році. Планується також закупівля необхідної кількості ручних дозаторів для рідкого метадону.

У заході приймали участь представники Міністерства юстиції України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної поліції України, офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Державної установи «Центр громадського здоров’я», БО «Український інститут політики громадського здоров’я», представники українських та міжнародних недержавних організацій: МФ «Відродження», БФ «Надія та Довіра», Всеукраїнська Ліга «Легалайф», PATH, Коаліції ВІЛ-сервісних організацій, БО «ВОЛНА», ГО «Клуб Шанс»,  уповноважені представники USAID, UNODC,  представники  міжнародної мережі «Поліція та ВІЛ» (LEAHN) у Молдові регіональний представник Світлана Долту та в Україні – Павло Скала, директор  International Drug Policy Consorcium (IDPC) – Енн Фордхам.