З 12 по 16 листопада Альянс громадського здоров’я провів навчання учасників Академії зменшення шкоди, що приїхали з різних куточків світу. Під час заходу гості обмінялися найефективнішими методами запобігання поширення ВІЛ-інфекцій серед людей, що вживають ін’єкційні наркотики, а також обговорили варіанти інтеграції таких методів у інші програми охорони здоров’я та можливості залучення коштів.

Учасниками Академії стали представники закладів громадського здоров’я, муніципалітетів та міжнародних організацій з Великої Британії, Боснії та Герцеговини, Ефіопії, Індії, Македонії, Румунії, Сербії, Танзанії. Усі вони мають великий та різноманітний досвід у профілактиці ВІЛ-інфікування серед уразливих груп населення.

Цього разу захід відвала низка учасників з країн Південно-Східної Європи, чиї програми профілактики ВІЛ перебувають у процесі переходу від донорського до національного фінансування. Це складний шлях, який Україна вже розпочала, – і саме тому на Академії приділили багато уваги успішному та складному досвіду реалізації переходу.

*****

Академія зменшення шкоди – це глобальний курс, що включає компоненти навчання, діалогу й формування навичок, створений з метою перемоги над СНІДом та гепатитом С серед людей, які вживають ін’єкційні наркотики.