Альянс громадського здоров’я продовжує діяльність в напрямку підвищення кваліфікації виконавців проектів профілактики, що реалізуються в Україні за підтримки Глобального Фонду.

В червні та липні 51 соціальний працівник із 49 неурядових організацій – субреципієнтів Альянсу взяли участь у двох тренінгах «Наркотичне передозування: профілактика, розпізнавання, перша допомога, використання Налоксону».

В ході заходу учасники відпрацювали практичні навички різних моделей консультування клієнтів з питань профілактики передозування та прийому препарату Налоксон,техніку проведення внутрішньо-м’язових ін’єкцій, визначили ознаки передозування та наслідки впливу опіатів і стимуляторів на життєво важливі функції організму тощо. Однією з найбільш яскравих сесій тренінгів стало практичне відпрацювання навичок надання невідкладної допомоги при передозуванні. Запрошені професійні лікарі-інструктори з Центру спеціальної підготовки допомогли учасникам опанувати навички проведення легенево-серцевої реанімації при наркотичному передозуванні відповідно до вимог сучасних міжнародних стандартів, зокрема шляхом відпрацювання практичних навичок на спеціальних манекенах.

Окрім практичних навик та теоретичних знань соціальні працівники отримали необхідні інформаційні матеріали!

Враховуючи важливість тематики наркотичного передозування, відзняті під час другого тренінгу відеоматеріали ляжуть в основу короткометражного навчального фільму, який вже згодом очікуйте на веб-сайті Альянсу та сторінці у соціальній мережі Facebook.