Яровий Андрій Михайлович, 6.11.1967 р.н., громадянин України, житель м. Києва, з 27 серпня 2018 року позбавлений свободи на території м. Луганська. На даний час перебуває у підвалі «МДБ ЛНР», за підозрою у контрабанді наркотиків за ознаками ч. 3 ст. 282 «Кримінального кодексу ЛНР». Днями судом «ЛНР» відносно Андрія було обрано запобіжний захід – тримання під вартою/арешт терміном на 2 місяці (з можливістю продовження цього терміну).

Предметом нібито «контрабанди» були офіційно зареєстровані в Україні наркотичні лікарські препарати замісної підтримувальної терапії/ЗПТ – бупренорфіну гідрохлорид , отримані ним в рамках чинного законодавства напередодні у Київській міській наркологічній лікарні «Соціотерапія» на 10 днів. Андрій Яровий є пацієнтом ЗПТ з 2009 року.
Андрій Яровий – відомий в регіоні захисник прав наркозалежних людей, працював координатором з адвокації Всеукраїнського об’єднання людей, які живуть з наркозалежністю (“ВОЛНА”, Київ), консультантом у сфері моніторингу забезпечення доступу до профілактики лікування ВІЛ/СНІДу МБФ «Альянс громадського здоров’я». Він є членом координаційного комітету Євразійської мережі людей, які вживають наркотики (ЄМЛВН, Вільнюс), а також членом Євразійської асоціації зменшення шкоди (ЄАЗШ, Вільнюс).
Нещодавно Андрій отримав можливість спілкуватися з адвокатом по його справі, з’явилася можливість передачі йому необхідних речей та продуктів харчування на регулярній основі. Також через адвоката Андрію вдалося передати додому зворушливу записку для рідних. Незважаючи на жахливі обставини та умови, в яких він зараз перебуває, в кожному рядку його послання до сім’ї відчувається дух та характер справжнього чоловіка. (Текст записки наведено нижче).

Ми будемо вдячні усім місцевим, національним та міжнародним організаціям та фізичним особам за підтримку та конкретні зусилля та практичні дії, спрямовані на звільнення Андрія Ярового та скоріше повернення його додому у Київ.

Ваша підтримка та допомога може полягати у наступних діях:
– підготовка листів/клопотань (широкому колу суб’єктів «для пред’явлення за місцем вимоги»)
– неформальні особисті перемовини з особами, які можуть вплинути на звільнення Ярового А.М. або полегшення умов його перебування
– поширення цієї інформації серед осіб та організацій, які можуть допомогти у звільненні
– перерахувати гроші на особисту банківську картку матері Андрія для подальшої оплати правової допомоги, закупівлі, одежі, ліків, продуктів тощо

Номер карти (в UAH) Приват Банку: 5168755426671703 (Ярова Таїса Яківна)

Контактні телефони координатора:
+380930919115, e-mail: mariyahodos@gmail.com (Марія, “ВОЛНА”)

Щиро дякуємо за вашу підтримку та допомогу!