Альянс не зупиняється на майже 2000 пацієнтах, які, в рамках наших проектів, першими в Україні вже отримали сучасне лікування вірусного гепатиту С (з ефективністю більше 95%) у громадських медичних закладах. На початку березня перші  50 пацієнтів з ко-інфекцією ВІЛ/ВГС, які знаходяться у закритих пенітенціарних закладах, також розпочали лікування.

29 березня 2018 року на базі ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» (Київ) лікування вірусного гепатиту С розпочав перший пацієнт із числа представників груп найвищого ризику, медичні препарати для якого забезпечуються в рамках демонстраційного проекту з оцінки спрощеної стратегії противірусного лікування гепатиту С в Україні, що впроваджується консорціумом EQUIP за безпосередньої участі Альянсу громадського здоров’я та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)/PEPFAR. Очікується, що в рамках проекту безкоштовне лікування та діагностику ВГС отримають 200 пацієнтів. На даний момент близько 30-и вже готові розпочати лікування одразу після отримання результатів лабораторних досліджень, які вже зхавершені.

Для старту лікування Альянс вже провів закупівлі необхідних лікарських засобів, лабораторного обладнання та лабораторних послуг, інших засобів медичного призначення. Усі закуплені ліки та витратні матеріали у березні вже надійшли до двох закладів охорони здоров`я – Клініки ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» та Київської міської клінічної лікарні №5.

Важливо, що перші 200 пацієнтів із Інституту Громашевського та ще 200 пацієнтів з КМКЛ №5 для участі у проекті обираються зі списків очікування вказаних лікувальних закладів.

Альянс буде регулярно інформувати партнерів про подальші кроки та результати проекту!

Детальніше про результати наших проектів з лікування ВГС:
http://aph.org.ua/…/alyans-zabezpechyv-likuvannya-virusnog…/